13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFED Cup. România învinge Cehia cu 3-2 și se califică în semifinale

FED Cup. România învinge Cehia cu 3-2 și se califică în semifinale

După aproape 3 ore de joc, Irina Begu și Monica Niculescu au învins cele mai bune jucătoare de dublu ale lumii, pe Siniakova și Krejcikova, duble câștigătoare de Mare Șlem în 2018. România va juca în semifinale împotriva Franței, în luna aprilie.

 

Echipele de Fed Cup ale României şi Cehiei se află la egalitate, scor 2-2, după ce Mihaela Buzărnescu, numărul 29 mondial, a pierdut în faţa Katerinei Siniakova (44 WTA), scor 4-6, 2-6, în ultima partidă de simplu a întâlnirii din sferturile de finală ale Grupei Mondiale care se desfăşoară la Ostrava.

Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliskova

Simona Halep, numărul 3 mondial, a învins-o, duminică, în trei seturi, 6-4, 5-7, 6-4, pe Karolina Pliskova (5 WTA)

Halep s-a impus la capătul unei partide care a durat 2 ore şi 37 de minute.

Jucătoarea română, care avea un ascendent moral după cele şase victorii şi doar două înfrângeri în cele opt întâlniri anterioare cu Pliskova, a început meciul cu un break. Chiar dacă şi-a pierdut imediat serviciul iar jocul s-a echilibrat, Halep a continuat să îşi preseze adversara, iar în cel de-al nouălea ghem a reuşit un nou break, preluând conducerea cu 5-4. Susţinută de public, Pliskova a reuşit să salveze apoi 4 mingi de set, însă a pierdut-o pe a cincea, iar Halep s-a impus cu 6-4.

În setul secund, Karolina Pliskova s-a distanţat rapid la 3-1 şi 4-2, însă apoi şi-a pierdut de două ori la rând serviciul. Halep a profitat de jocul în scădere al adversarei şi a egalat la 5 în finalul setului. La acest scor însă, cehoaica nu a mai cedat şi câştigat următoarele două ghemuri, impunându-se cu 7-5 într-un set care a durat o oră şi 3 minute.

Setul decisiv a părut cel mai uşor pentru Simona Halep, care s-a impus destul de lejer cu 6-4 în 40 de minute, câştigând de trei ori pe serviciul adversarei sale. Aceasta este cea de-a şaptea victorie a jucătoarei române în duelurile cu Pliskova, dar în acelaşi timp prima în Fed Cup.

În partidele de sâmbătă, Karolina Pliskova a învins-o pe Mihaela Buzărnescu cu 6-1, 6-4, iar Simona Halep a dispus cu 6-4, 6-0 de Katerina Siniakova.

Urmează întâlnirea dintre Mihaela Buzărnescu și Katerina Siniakova. Dacă românca va învinge, România se califică în semifinalele competiției unde va întâlni Franța.

UPDATE Simona Halep câștigă înfruntarea cu Karolina Pliskova, scor 6-4, 5-7, 6-4.

UPDATE Încă un game câștigat de Pliskova, scor 5-4, Simona urmează la serviciu.

UPDATE Pliskova recuperează un break, scor 5-3.

UPDATE Simona mai face un break, scor 5-2 și rumează să servească pentru set și meci.

UPDATE Halep își face serviciul și se distanțează la 4-2. Urmează Pliskova la serviciu.

UPDATE Simona reușește break-ul pe serviciul cehoaicei, 3-2 pentru Halep!

UPDATE Halep își câștigă propriul serviciu, scor 2-2.

UPDATE Pliskova își face serviciul și conduce cu 2-1.

UPDATE 1-1, în setul decisiv. Ambele jucătoare au făcut câte un break.

UPDATE Pliskova a câștigat setul al doilea cu 7-5. 

UPDATE Pliskova conduce cu 6-5, după ce Halep a ratat trei  mingi de break.

UPDATE 5-5 în setul al doilea, după un ghem câștigat de Halep.

UPDATE Jucătoarea cehă conduce cu 5-4 în setul doi, după ce ambele jucătoare au reușit câte un break.

UPDATE Halep obține un break și scorul este de 4-3 în favoarea jucătoarei din Cehia. 

UPDATE 4-2 pentru Pliskova, după un ghem disputat, în care Halep a ratat trei mingi de ghem înainte de a-și valorifca serviciul. 

UPDATE Pliskova conduce cu 4-1 în setul al doilea, după un ghem mai echilibrat, în care Halep a avut minge de break, dar nu a reușit să o valorifice. 

UPDATE Jucătoarea cehă conduce cu 3-1 în setul al doilea, după două ghemuri pe care le-a dominat. 

UPDATE 1-1 în debutul setului al doilea, după ce fiecare jucătoare a câștigat pe propriul serviciu. 

 

Meciul a început echilibrat, Simona Halep reușind un break chiar în primul ghem al meciului. Însă, Karolina Pliskova a făcut rebreak chiar în ghemul următor. În ghemurile următoare, fiecare jucătoare a reușit să își facă serviciu, astfel încât, după 25 de minute scorul era egal 3-3. De notat că în ghemul al cincelea, Simona Halep a fost aproape de a realiza un break, dar jucătoarea cehă a câștigat grație serviciului puternic.

Și în ghemul următor, serviciul puternic o ajută să domine pe Pliskova. Simona Halpe încearcă să prelungească punctul și Pliskova este prima care ratează. De data aceasta, Pliskova închide bine cu o minge trimisă în cross. Simona se apără eroic, aleargă pe linia de fund, dar nu mai rezistă când Pliskova vine lângă fileu. Pliskova preia conducerea cu 4-3.

Urmează un ghem în care Simona Halpe câștigă primele două puncte după schimburi mai lungi și reușește să egaleze. În ghemul următor, Halep profită de o dublă greșeală a cehoaicei și obține două mingi de break. Jucătoarea cehă salvează prima minge de break grație serviciului puternic, dar Halep o câștigă pe a doua, conducând cu 5-4.

Ghemul deciziv a fost dramatic.  Simon Halep a servit bine, a avansat în teren, a țintit-o de câteva ori pe Pliskova și a obținut trei mingi de set. Însă, jucătoarea cehă returnează din ce în ce mai și Halep ratează și a treia minge de set, după ce trimite în fileu. Punctul se joacă din spatele baseline-ului și Simona închide cu un backhand în lung de linie, încă o minge de set. Ratată și aceasta. Simona domină schimbul și face rost de a cincea minge de set, pe care o valorifică.

Înaintea meciului, la încălzirea celor două jucătoare, fanii români au aplaudat-o  și au susținut-o pe Simona. Primarul Clujului, Emil Boc a fost,  în continuare,  lider de galerie, la fel ca la partidele precedente.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă