6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFederația olandeză anunță când se va relua campionatul de fotbal

Federația olandeză anunță când se va relua campionatul de fotbal

Se speră ca echipele să revină la antrenamente la jumătatea lunii mai dacă guvernul olandez va relaxa măsurile luate pe fondul pandemiei de coronavirus.

Săptămâna trecută, trei echipe de top din Olanda, Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar şi PSV Eindhoven – au solicitat încheierea sezonului curent, criticând dorinţa KNVB de a încerca să finalizeze sezonul.

Pe de altă parte însă, antrenorul olandez Louis van Gaal a criticat cluburile care au cerut anularea campionatelor din cauza virusului Covid-19, amintind că în sport câştigătorul se decide pe teren.

Fostul tehnician a criticat în special conduita actualului lider din Eredivisie, Ajax Amsterdam, care a solicitat prin directorul său tehnic Marc Overmars încheierea sezonului actual, decizie care ar aduce un nou titlu pentru ”Lăncieri”.

”UEFA şi FIFA sunt dispuse să ajusteze regulile şi să ofere o marjă de manevră. Atunci, hai să lucrăm. Am putea prelungi un pic sezonul viitor, cu mai multe partide în timpul săptămânii”, a propus antrenorul olandez.

Federaţia olandeză vrea să respecte recomandarea UEFA şi plănuieşte reluarea campionatului în a doua jumătate a lunii iunie, dar Ajax susţine că ambele foruri pun interesele economice deasupra sănătăţii jucătorilor şi familiile lor din cauza riscului de contaminare.

Van Gaal, 68 ani, fost selecţioner al Olandei şi antrenor la Barcelona, Bayern Munchen şi Manchester United, susţinea varianta reluării sezonului din momentul în care autorităţile sanitare stabilesc că virusul Covid-19 a fost învins.

Înaintea ultimelor opt etape din liga olandeză, Ajax şi AZ Alkmaar se află în frunte, cu câte 56 puncte. Dacă sezonul va fi oprit, Ajax va fi declarată campioană datorită golaverajului mai bun.

”Nu se poate ca după 25 de etape să se facă un aranjament pentru ca Ajax să fie campioană. AZ Alkmaar are acelaşi număr de puncte şi s-a jucat trei sferturi din sezon. Asta nu contează? Nu are sens”, a declarat Van Gaal, care a adăugat că în contextul crizei actuale, niciun transfer din mercato de vară nu va depăşi suma de 100 milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă