Federer se simte bine în pielea lui

Federer se simte bine în pielea lui

Roger Federer a împlinit recent 37 de ani, vârstă la care își permite să își aleagă atent următorii pași către glorie.

Marius Pantaie 0 comentarii

Tenismenul elvețian, care participă în această săptămână la turneul de la Cincinnati, a declarat că perspectiva asupra sportului alb i s-a schimbat radical în cele șase luni ale anului 2016, în care a fost aut din circuit ca urmare a unei operații la genunchi. De la începutul lui 2017 și până în prezent, jucătorul cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares a jucat selectiv, preferând să își facă un program lejer care să-i reducă oboseala și să-i maximizeze performanțele, lucru care i-a reușit. Federer a sărit peste sezonul pe zgură atât anul trecut cât și anul acesta, iar în momentul de față se simte capabil să mai joace câțiva ani la cel mai înalt nivel.

„Operația la genunchi a adus o altă perspectivă, iar acum ești mai fericit să îți iei o săptămână de pauză și să rămâi sănătos decât să joci, să joci și iar să joci, și să apară ceva care să te scoată din circuit poate pentru totdeauna“, a spus jucătorul din Țara Cantoanelor. El a precizat că nu este neapărat cea mai ușoară decizie să fii departe de teren, însă aceasta are și părțile sale bune. Federer a adăugat: „Este greu emoțional, pentru că vrei să joci tot, dar în schimb am un program relaxat, în care pot să îmi fac planuri mai bune alături de familie, ceea ce este super important pentru mine. De asemenea, îmi pot face planul de antrenamente și jocuri așa cum îmi doresc: dacă vreau să joc mai mult, o pot face, dacă vreau mai puțin, pot face și asta. Așadar, simt că am trecut peste partea agitată a vieții mele, iar datorită acestui ritm mă simt foarte confortabil“.

După Cincinnati, Federer este așteptat să participe la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, acolo unde încearcă să-și treacă în palmares al șaselea titlu.   

Comentarii

loading...