16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFederer și Nadal, donație impresionantă pentru victimele incendiilor din Australia

Federer și Nadal, donație impresionantă pentru victimele incendiilor din Australia

Lumea tenisului a făcut deja o donaţie de 2,8 milioane dolari australieni (1,7 milioane euro).

Alături de Federer şi Nadal, superstarurile tenisului care însumează 39 de titluri de Mare Şlem, numeroase alte vedete ale sportului alb s-au alăturat acestei iniţiative: Serena Williams, Caroline Wozniacki, Novak Djokovic, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Dominic Thiem, Coco Gauff, Nick Kyrgios, Stefanos Tsitsipas sau Alexander Zverev.

Ei au susţinut, într-o ambianţă destinsă, câteva partide de dublu, pe un teren acoperit din Melbourne, metropolă intens poluată de fumul de la incendii.

Australianul Nick Kyrgios, unul dintre cei mai angajaţi în strângerea de fonduri, care a jucat un set contra lui Federer, a declarat că “a fost o partidă de amuzament, dar cuvântul de ordine este emoţie şi sper că vom depăşi această situaţie”.

Roger Federer, criticat de militanţii pentru protecţia mediului, între care Greta Thunberg, pentru legăturile sale cu un sponsor pretins investitor în energii fosile, şi-a anunţat, luni, intenţia de a face o donaţie în favoarea sinistraţilor incendiilor din Australia.

“Dacă putem ajuta, este bine să arătăm solidaritatea noastră în faţa unei situaţii devenite incredibilă”, a declarat nr. 3 mondial cu ocazia unui eveniment publicitar la Melbourne.

Alături de numeroase alte personalităţi din tenis, între care Rafael Nadal şi Serena Williams, care s-au angajat să facă donaţii de sute de mii de dolari, Federer a precizat că va face şi el “o donaţie personală miercuri” la Melbourne, cu ocazia unui meci de caritate destinat strângerii de fonduri pentru Australia, afectată de uriaşele incendii.

Criticat de ecologişti pentru relaţia sa cu Credit Suisse, care, conform acestora, a împrumutat miliarde de dolari industriei axate pe energiile fosile, Federer a declarat că le este “recunoscător tinerilor activişti pentru protecţia mediului că ne-au determinat să ne examinăm comportamentele”.

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a anunţat, duminica trecută, că va dona 500.000 de dolari Fondului australian pentru viaţă sălbatică şi conservarea naturii (WWF), în timp ce americanca Serena Williams a oferit 43.000 de dolari, câştigurile obţinute pentru titlul cucerit la Auckland.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă