16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFellaini şi Witsel au salvat-o pe Standard Liege de la faliment

Fellaini şi Witsel au salvat-o pe Standard Liege de la faliment

Standard Liege, club grav afectat financiar de pandemia de coronavirus, era ameninţat cu pierderea licenţei din partea Federaţiei belgiene de fotbal.

”Am beneficiat de aceşti bani, dar am avut succes şi la apelul înaintat la Curtea naţională de arbitraj”, a declarat Olivier Smeets, purtător de cuvânt al clubului.

Internaţionalul belgian Marouane Fellaini a împrumutat cu 3 milioane de euro clubul Standard Liege, la care şi-a făcut debutul în fotbalul profesionist.

Fostul jucător al echipei Manchester United, care evoluează în China pentru clubul Shandong Luneng, a urmat exemplul compatriotului său Axel Witsel (Borussia Dortmund), care a investit în Imobiliare Standard Liege, proprietarul stadionului clubului valon.

Conform cotidianului La Derniere Heure, Witsel ar fi devenit coproprietar cu 45 la sută al stadionului, ce urmează să fie supus unui amplu proces de renovare în următorii ani.

La începutul lunii aprilie, din cauza problemelor financiare, Standard s-a văzut în situaţia de a i se refuza licenţa profesionistă de către Federaţia belgiană. Fără această licenţă, clubul cu zece titluri de campioană a Belgiei în palmares ar fi urmat să ajungă în liga a patra.

Standard, la care joacă atacantul român Denis Drăguş, a făcut însă apel în faţa Curţii belgiene de arbitraj a sportului (CBAS).

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă