21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportFIFA amână toate meciurile programate în luna iunie

FIFA amână toate meciurile programate în luna iunie

Comunicatul FIFA precizează că grupul de lucru compus din conducători şi secretari generali ai FIFA şi ai tuturor confederaţiilor continentale, înfiinţat pentru a evalua consecinţele pandemiei de Covid-19, a aprobat o serie de recomandări la prima sa videoconferinţă, inclusiv cea privind amânarea tuturor meciurile masculine şi feminine prevăzute în luna iunie, o decizie luată încă de miercuri de UEFA.

Grupul de lucru a recomandat de asemenea ca criteriile de eligibilitate pentru jucătorii turneului olimpic masculin de la JO 2020, amânat cu un an pentru 2021, din cauza coronavirusului, să rămâne neschimbate, cu jucători născuţi începând de la 1 ianuarie 1997 plus alţi trei jucători fără limită de vârstă.

Federaţia Română de Fotbal s-a adresat FIFA pe 27 martie cu privire la situaţia jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice ediţia Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliştii născuţi în anul 1997, chiar dacă aceştia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiţiei. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunţat FRF că va susţine această propunere.

În ce priveşte înfiinţarea unui fond de urgenţă pentru a sprijini cluburile şi ligile aflate în dificultate, FIFA a stabiolit ca fiecare confederaţie să desemneze câte o persoană pentru a coordona discuţiile pe acest subiect.

FIFA a reamintit în comunicat în actualul context dificil, sănătatea rămâne a fost mereu prioritatea nr. 1 şi primul criteriu în luarea deciziilor.

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă