Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FIFPro susține jucătorii care părăsesc terenul din cauza scandărilor rasiste

FIFPro susține jucătorii care părăsesc terenul din cauza scandărilor rasiste

Sindicatul mondial al fotbaliştilor (FIFPro) a anunţat că va susţine jucătorii sau echipele care părăsesc terenul din cauza unor incidente rasiste, după abuzul suferit de Moussa Marega, atacantul echipei FC Porto, în cursul unui meci din campionatul Portugaliei.

Rl online 0 comentarii

"Din cauza faptului că aplicarea măsurilor de protejare a fotbaliştilor profesionişti a eşuat, FIFPro va susţine în totalitate jucătorii şi echipele care vor decide să părăsească terenul şi va oferi asistenţă acelor jucători, dacă va fi necesar", a precizat sindicatul într-un comunicat.

Internaţionalul malian a fost ţinta scandărilor rasiste în cursul meciului câştigat de FC Porto pe terenul formaţiei Vitoria Guimaraes (1-2). Marega a înscris golul decisiv în repriza secundă, iar apoi a primit un cartonaş galben din partea arbitrului, după ce a arătat cu degetul către pielea sa, ca răspuns la scandările rasiste împotriva sa, venite din partea suporterilor echipei gazdă. El a vrut să părăsească terenul, însă a fost oprit de coechipierii săi, fiind ulterior înlocuit de antrenorul lui FC Porto.

"Din cauza faptului că aplicarea măsurilor de protejare a fotbaliştilor profesionişti a eşuat, FIFPro va susţine în totalitate jucătorii şi echipele care vor decide să părăsească terenul şi va oferi asistenţă acelor jucători, dacă va fi necesar. Suntem profund preocupaţi de situaţia jucătorilor care sunt supuşi acestui timp de discriminare vătămătoare", a precizat sindicatul într-un comunicat.

FIFPro a mai oferit în trecut sprijinul său în cazuri individuale în care jucătorii au părăsit terenul în timpul meciurilor, însă este pentru prima oară când susţine o astfel de acţiune la nivel general.

Sindicat a subliniat, totodată, că terenul este locul de muncă al jucătorilor, iar "organizatorii competiţiilor fotbalistice, angajatorii şi guvernele au datoria să îi protejeze pe jucătorii expuşi la discriminare pe terenul de joc".

Comentarii

loading...