11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFinal de campanie rușinos! Contra va demisiona

Final de campanie rușinos! Contra va demisiona

Cu șansele de calificare din grupă deja compromise, tricolorii au fost spulberați de puternica națională a Spaniei, care a dat impresia că se distrează pe teren cu elevii lui Contra. România a încheiat în genunchi campania, cu şapte goluri primite în ultimele două partide, fără a marca, în schimb, vreunul. Deși susținută de aproape 12.000 de suporteri din tribune, naționala noastră a fost umilită în prima repriză, în care a încasat patru goluri, iar Spania a avut o posesie covârșitoare de 75%. Reușitele ibericilor au fost semnate de Fabian Ruiz, Gerard Moreno – dublă, Adrian Rus (autogol) și Mikel Oyarzabal. Singura mare ocazie a tricolorilor a aparținut lui Pușcaș, care nu l-a putut învinge pe Kepa, în minutul 12.

La finalul meciului, Cosmin Contra a anunțat că pleacă de la echipa națională. Selecționerul a specificat care este motivul pentru care se desparte de națională și le-a cerut scuze românilor. „Decizia era luată după meciul cu Suedia, aceea de a nu mai continua la echipa naţională. Am luat decizia asta pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul. Sper ca această calificare să fie încă posibilă iar jucătorii în ceasul al 12-lea să înţeleagă că la un nivel aşa de înalt trebuie să jucăm altceva. Vreau să îi mulţumesc lui Răzvan Burleanu pentru şansa de a fi antrenorul naţionalei. A fost o mândrie pentru mine. Vreau să cer iertare suporterilor că nu am putut să fac mai mult la echipa naţională. În acelaşi timp cred că au fost şi lucruri bune. Unul este că azi pe teren au fost 7-8 jucători de la naţionala Under 21. Aş fi foarte fericit ca naţionala să se califice la baraj, dar, cum am spus, jucătorii trebuie să facă ceva în plus”, a spus Contra la finalul meciului.

Contra fusese instalat în funcţia de selecţioner al României în luna septembrie a anului 2017, după ce l-a înlocuit pe germanul Christoph Daum.

În pole-position pentru preluarea naționalei sunt Mirel Rădoi, Gică Hagi și Dan Petrescu, iar oficialii de la FRF sunt nevoiți să ia o decizie rapid. Vineri va avea loc tragerea la sorți a play-off-ului Ligii Națiunilor, ultima șansă a României de calificare la Euro 2020.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă