Finala Cupei Angliei s-ar putea disputa cu spectatori

Finala Cupei Angliei s-ar putea disputa cu spectatori

Finala Cupei Angliei la fotbal, programată pe data de 1 august, s-ar putea disputa cu public în cazul în care va exista o scădere considerabilă a cazurilor de coronavirus.

Rl online 0 comentarii

Publicaţia The Mirror a precizat în acest weekend că finala Cupei engleze, programată pe 1 august pe stadionul Wembley s-ar putea desfăşura în prezenţa publicului, după ce Federaţia engleză (FA) a dezvăluit un plan de acţiune care ar permite unui număr de 10.000 de suporteri de la fiecare echipă finalistă să se instaleze în tribunele arenei londoneze.

Ideea ar fi de profitat de marea capacitate a stadionului Wembley (90 000 locuri) pentru a asigura fluxurile de intrare şi de ieşire de pe stadion, dar mai ales de a garanta distanţarea fizică în incintă pe durata partidei.

Dar Federaţia şi serviciile de sănătate publică au precizat, totodată, că acest proiect ar putea deveni realitate dacă numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 scade sub 0,5 (numărul de persoane pe care un bolnav le contaminează în medie) în zilele dinaintea finalei.

Vinerea trecută, FA a anunţat calendarul său de reluare, între care Premier League pe 17 iunie, şi datele pentru Cupa Angliei: sferturile de finală pe 27 şi 28 iunie, semifinalele pe 11 şi 12 iulie şi finala pe 1 august.

Sezonul din Anglia a fost stopat pe 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Comentarii

loading...