20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportFormula 2: Artem Markelov ia locul regretatului Anthoine Hubert

Formula 2: Artem Markelov ia locul regretatului Anthoine Hubert

”Markelov, 25 de ani, va fi coechipier cu Tatiana Calderon pentru ultimele două runde, la Soci (Rusia) şi la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), a comunicat scuderia britanică.

Evoluând în Formula 2 din 2014, Markelov a terminat pe locul doi în 2017, în spatele monegascului Charles Leclerc, în prezent pilot pentru Ferrari în Formula 1.

Pilotul francez Anthoine Hubert, în vârstă de 22 de ani, şi-a pierdut viaţa la finele lunii trecute pe circuitul Spa-Francorchamps din Belgia, într-un accident produs în timpul cursei de Formula 2 disputată în marja Grand Prix-ului de Formula 1, îndoliind sportul cu motor din Franţa după patru ani de la decesul lui Jules Bianchi.

Implicat în debutul cursei într-un carambol produs la mare viteză cu americanul Juan Manuel Correa, francezul Giuliano Alesi şi japonezul Marino Sato,
Hubert a decedat în urma rănilor suferite, în timp ce Coreea a fost transportat la spital cu ambele picioare fracturate.

În schimb, Sato şi Alesi, fiul fostului pilot de Formula 1 Jean Alesi, au scăpat nevătămaţi.

Născut pe 22 septembrie 1996, Anthoine Hubert a fost campion al Franţei la Formula 4 în 2013 şi apoi la GP3 Series anul trecut. El era, de asemenea, pilot de teste pentru Renault în cadrul “Renault Sport Academy”.

Un alt pilot francez, Jules Bianchi, a murit după câteva luni de la accidentul suferit la MP de Formula 1 al Japoniei din 2014, când monopostul său a intrat în coliziune cu o maşină de depanare.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă