8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFostul președinte al Valenciei, condamnat la închisoare

Fostul președinte al Valenciei, condamnat la închisoare

Soler, ex-preşedinte al Valenciei între 2004 şi 2008, a fost găsit vinovat că a complotat pentru răpirea lui Vicente Soriano, fostul său vicepreşedinte, care mai târziu a devenit preşedintele clubului spaniol de fotbal. Soler şi alte două persoane au primit sentinţe de câte doi ani închisoare şi vor plăti câte 3.000 euro compensaţii către victimă. O a patra persoană implicată în tentativa de răpire a primit o sentinţă mai uşoară, de un an şi o lună pentru că a informat poliţia despre complot.

Soriano a devenit preşedinte al Valenciei în 2008, dar a demisionat după 11 luni în funcţie, în iulie 2009. Cei doi ex-preşedinţi s-au aflat într-o dispută legală, după ce Soriano a promis că va răscumpăra acţiunile lui Soler cu 85 milioane euro cu intenţia de a le vinde grupului de investiţii Dalport, care însă a renunţat la tranzacţie.

Cazul a ajuns în instanţă şi Curtea supremă a hotărât în februarie 2013 ca Soriano să-i plătească 20 milioane euro lui Soler, în timp ce grupul Dalport a fost nevoit să plătească 39 milioane euro.

Sentinţa tribunalului regional din Valencia poate fi apelată la Curtea Supremă a Spaniei.

În timpul preşedinţiei lui Soler, Valencia nu a cucerit niciun trofeu.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă