13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportFotbal: Arbitrul Tony Chapron a primit o suspendare de trei luni. Ce...

Fotbal: Arbitrul Tony Chapron a primit o suspendare de trei luni. Ce a făcut acesta

Anunțul a fost făcut joi seara de către Liga de Fotbal Profesionist (LFP), citată de AFP.

Înaintea verdictului, arbitrul de 45 de ani a fost audiat timp de aproape două ore de Comisia de Disciplină a forului menţionat, pentru a explica gestul său, care a ţinut capul de afiş al presei sportive europene şi a făcut valuri în reţelele de socializare.

”Dezbaterile s-au desfăşurat cu calm, în contrast cu linşajul mediatic. Domnul Chapron a confirmat versiunea oferită până acum, adică un reflex greşit”, a explicat avocatul arbitrului, Samuel Chevret.

Gestul lui Chapron a fost taxat în diferite feluri de lumea fotbalului, marele portar spaniol Iker Casillas scriind pe Twitter: ”Pentru mine, este agresiune şi cartonaş roşu. Minim trei meciuri (suspendare)!”.

În ultimele secunde ale meciului dintre Nantes şi PSG (0-1), din etapa a 20-a a campionatului Franţei, Chapron s-a intersectat cu jucătorul Diego Carlos, de la Nantes, care l-a făcut să cadă în urma ciocnirii celor doi. Aflat la pământ, Chapron l-a lovit cu piciorul pe jucător, crezând că acesta l-a împins intenţionat, şi apoi i-a arătat al doilea cartonaş galben, sinonim cu eliminarea.

Chapron şi-a cerut ulterior scuze jucătorului şi a evocat un ”gest neîndemânatic” şi ”nepotrivit”, cartonaşul roşu fiind anulat de Comisia de disciplină a Federaţiei franceze.

A existat un precedent, în 2015, când arbitrul alsacian Philippe Kalt a fost privat de finala Cupei Ligii, la care fusese delegat, după ce a împins violent cu cotul un jucător de la Lens, Adamo Coulibaly. Arbitrul a revenit pe teren pentru ultimele trei etape ale sezonului, informează Agerpres.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...
Ultima oră
Pe aceeași temă