Fotbal. Panathinaikos Atena, exclusă din cupele europene pentru o perioadă de trei ani

Fotbal. Panathinaikos Atena, exclusă din cupele europene pentru o perioadă de trei ani

Clubul grec Panathinaikos Atena a fost exclus din toate competiţiile europene pentru următoarele trei sezoane, după ce a "încălcat dispoziţiile referitoare la plăţile restante.

Iulian Budușan 0 comentarii

Clubul grec Panathinaikos Atena a fost exclus din toate competiţiile europene pentru următoarele trei sezoane, după ce a "încălcat dispoziţiile referitoare la plăţile restante, prevăzute în regulamentul UEFA referitor la acordarea licenţei cluburilor şi fair play-ului financiar", a indicat marţi Uniunea europeană de fotbal.

Panathinaikos, aflat pe locul 8 în campionatul elen, a primit şi o amendă de 200.000 de euro, din care urmează să plătească 100.000 imediat, după ce a avut la dispoziţie până la 1 martie 2018 pentru "a regla problema datoriilor sau a ajunge la un acord cu creditorii", conform UEFA.

Presa greacă precizează că deficitul echipei ateniene, finalistă a Cupei Campionilor Europeni în 1970, se ridică la 60 milioane euro.

Luna aceasta, jucătorii lui Panathinaikos au făcut grevă pentru a protesta împotriva neachitării salariilor lor pe luna decembrie. Fotbaliştii au pus capăt grevei după ce conducerea la achitat o parte din restanţele salariale.

Comentarii

loading...