14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleViitorul Constanța este campioană națională la fotbal, pentru prima dată

Viitorul Constanța este campioană națională la fotbal, pentru prima dată

FC Viitorul Constanța a câștigat în premieră titlul de campioană națională la fotbal, sâmbătă seară, informează Agerpres.

Viitorul a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe teren propriu, la Ovidiu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului.

FC Viitorul, echipă antrenată și patronată de Gheorghe Hagi, a reușit o performanță istorică, grație golului marcat de Gabriel Iancu (65), dintr-un penalty acordat în urma unui duel între Ionuț Larie și Florinel Coman.

FC Viitorul are același număr de puncte în clasament ca FCSB, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Pentru prima oară în ultimii 39 de ani trei echipe au avut șanse la titlu înaintea ultimei etape, FC Viitorul, FCSB și Dinamo.

FCSB a învins-o cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova și a ocupat astfel locul al doilea în clasament. După ce a marcat două goluri, atacantul Denis Alibec a încheiat meciul în galeria ''roș-albaștrilor'', unde s-a dus după ce a fost schimbat.

Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ștefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă