Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PROIECT. Noi competiții sportive pentru elevi

PROIECT. Noi competiții sportive pentru elevi

Fotbalul în școli, o prioritate pentru FRF

Federația Română de Fotbal (FRF) dorește să dubleze numărul competițiilor fotbalistice din școli, astfel încât, în 2024, peste 340.000 de elevi să practice sportul-rege.

Cătălin Mihai 0 comentarii

În cadrul unei întrevederi avute la sediul Ministerului Educației și Cercetării, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a discutat cu ministrul Monica Anisie și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, pe tema competițiilor de fotbal din școli.

Datorită enormului succes înregistrat prin organizarea „Cupei Tymbark Junior”, competiție la care au participat peste 6.000 de școli și aproape 140.000 de copii, băieți și fete, Burleanu a propus organizarea în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării a tuturor competițiilor în cadrul proiectului-umbrelă „Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal”. Obiectivul declarat al FRF este ca până în anul 2024 un procent de 10% din copiii înscriși în școli să practice fotbalul. Având în vedere că numărul total de elevi din România este de 3,4 milioane, vorbim despre 340.000 de copii care ar urma să fie implicați.

„Sportul este esențial în timpul școlarizării. În același timp, mulți dintre internaționalii români de azi au început fotbalul în curtea școlii. Dorim să dezvoltăm parteneriatul pe care îl avem pentru a promova fotbalul, care ajută nu doar din punct de vedere fizic la dezvoltarea copiilor, ci și contribuie, prin valorile sale, la desăvârșirea lor”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Pe lângă acoperirea unor noi categorii de vârstă (U14 – clasele 7-8, U16 – clasele 9-10 și U18 – clasele 11-12), FRF vine în sprijinul tuturor profesorilor de educație fizică și sport înscriși în competiții, urmând să le ofere posibilitatea de a urma cursurile de instructor sportiv în cadrul Academiei de Fotbal a Federației. De asemenea, aceștia vor primi materiale didactice educative, instructaj de safeguarding și vor putea urma cursuri specializate de antrenor de fotbal.

„Practicarea unui sport presupune dezvoltarea și învățarea unor abilități și valori esențiale: încredere, responsabiliate, cooperare, comunicare și prietenie. Împreună pentru sport suntem mai puternici!”, a fost poziția publică a Monicăi Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Comentarii

loading...