Franța - România, Fed Cup. O dispută capitală pentru viitorul tenisului românesc

Franța - România, Fed Cup. O dispută capitală pentru viitorul tenisului românesc

România încearcă în acest weekend să rescrie istoria tenisului în Fed Cup în lupta cu Franţa de la Rouen, după performanţa din faţa Cehiei, ţară care a câştigat nu mai puţin 6 din ultimele 8 finale ale competiţiei.

Rl online 0 comentarii

"România a reuşit în februarie una dintre marile şocuri ale Fed Cup, învingând campioana în exerciţiu, Cehia, chiar pe terenul acesteia, la Ostrava. Irina Begu şi Monica Niculescu au fost atunci cele care au adus punctul decisiv, după o victorie la dublu. Condusă încă o dată de Simona Halep, numărul doi mondial, România e pentru prima oară în semifinale din 1973. Pentru accederea în finală, în premieră, româncele au o altă deplasare grea. Vor evolua la Rouen, cu Franţa, o echipă formidabilă, care a câştigat în trecut de două ori această competiţie", notează wtatennis.com.

 

Franța - România, Fed Cup | Programul complet al întâlnirii


Sâmbătă:

Kristina Mladenovic - Simona Halep (15:00, Digi Sport 1)
Caroline Garcia - Mihaela Buzărnescu (17:00, Digi Sport 1)

Duminică:

Caroline Garcia - Simona Halep (14:00, Digi Sport 1)
Kristina Mladenovic - Mihaela Buzărnescu (16:00, Digi Sport 1)
Mladenovic / Garcia - Niculescu / Begu (18:00, Digi Sport 1)

Franța - România, Fed Cup | Componența echipei României
Simona Halep (2 WTA)
Mihaela Buzărnescu (30 WTA)
Irina Begu (83 WTA)
Monica Niculescu (132 WTA)
Raluca Olaru (34 WTA la dublu)

Franța - România, Fed Cup | Componența echipei Franței
Caroline Garcia (21 WTA)
Pauline Parmentier (53 WTA)
Alize Cornet (55 WTA)
Kristina Mladenovic (66 WTA)
Fiona Ferro (92 WTA)

 

Între timp, în cealaltă semifinală, echipa feminină de tenis a Australiei este la egalitate cu cea a Belarusului, 1-1. În primul meci al zilei, belarusa Arina Sabalenka, locul 10 mondial, a învins-o pe australianca Samantha Stosur (77 WTA), cu 7-5, 5-7, 6-3. Ashleigh Barty, a noua jucătoare a lumii, a adus primul punct al Australiei după ce a trecut de Victoria Azarenka, locul 61 WTA, în două seturi, 7-6 (7/2), 6-3. Duminică sunt programate două meciuri de simplu, Ashleigh Barty - Arina Sabalenka şi Samantha Stosur - Victoria Azarenka, şi unul de dublu, Ashleigh Barty/Samantha Stosur - Lidia Morozova/Vera Lapko.

Australia vizează prima sa finală după cea pierdută cu 0-3 în faţa Spaniei în 1993. Ultimul său trofeu în Fed Cup datează din 1974, când legendara jucătoare Evonne Goolagong a condus echipa la victorie în faţa selecţionatei Statelor Unite. Belarus, care nu a câştigat niciodată competiţia, speră să se califice pentru a doua sa finală din ultimii trei ani, după cea pierdută în faţa SUA în 2017.

 

Comentarii

loading...