12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFRF a decis: Rădoi este noul selecționer

FRF a decis: Rădoi este noul selecționer

Tehnicianul care a reușit cea mai mare performanță din istoria echipei naționale de tineret a fost instalat pe banca selecționatei de seniori, el fiind de altfel prima propunere făcută de membrii Comisiei Tehnice a FRF.

Chiar dacă după anunţul plecării lui Cosmin Contra în spaţiul public s-au vehiculat mai multe variante pentru postul de selecţioner, vorbindu-se inclusiv despre Dan Petrescu și Gheorghe Hagi, oficialii FRF au ales să-l nominalizeze pe Mirel Rădoi. Acesta era antrenorul echipei Under 21, pe care o preluase în august 2018, după ce Daniel Isăilă a acceptat o ofertă din Arabia Saudită.

În total, pe banca tineretului, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reuşind să câştige 9 dintre ele şi să înregistreze trei remize, iar alte trei meciuri s-au încheiat cu înfrângeri.

Se pare că fostul căpitan al Stelei ar fi avut totuși o condiție pentru a accepta scaunul de selecționer. Rădoi a cerut să fie lăsat să antreneze selecționata de tineret la Olimpiada din vară, acolo unde România va evolua după o pauză de 56 de ani, grație rezultatului de la Europeanul din Italia.

Acum oficialii de la Casa Fotbalului vor fi nevoiți să găsească un înlocuitor la naționala Under 21. Favoriți să preia echipa de tineret sunt Marius Mălădărășanu, antrenorul lui Metaloglobus, dar și Florin Bratu, cel care a mai colaborat cu FRF din postul de selecționer al naționalei Under 18. O variantă surpriză ar putea fi însă Adrian Mutu, care a impresionat pe banca echipei Under 21 a lui Al Wahda.

România păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor. Tricolorii vor întâlni Islanda pe 26 martie, în deplasare. Echipa care va câștiga va da bătălia finală pentru un bilet la Euro 2020 cu învingătoarea partidei dintre Bulgaria și Ungaria, meciul urmând să aibă loc în deplasare.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă