13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFRF spune „stop joc” în Liga a 3-a

FRF spune „stop joc” în Liga a 3-a

Comitetul de Urgență al FRF a luat hotărârea ca restul de meciuri rămase de disputat în Liga a 3-a să nu se mai joace, pentru a proteja sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-urilor și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea meciurilor.

Înghețarea sezonului înseamnă că nicio echipă nu va mai retrograda în Liga a 4-a, iar în Liga a 2-a vor promova echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Având în vedere aceste coordonate, se cunosc deja numele a două formații care vor evolua în eșalonul secund. Este vorba despre CS Aerostar Bacău, care este lider detașat în Seria 1, și de FCU Craiova 1948, echipa finanțată de Adrian Mititelu, care are un avans de 13 puncte față de locul secund din Seria 4.

Deoarece în Seria 2, Seria 3 și Seria 5 situația la vârful clasamentului este echilibrată, numele celorlalte trei echipe care vor face pasul către Liga a 2-a se va afla după disputarea unor meciuri de baraj în sistem tur-retur. Iată țintarul stabilit: AFC Unirea 04 Slobozia / ACS Mostiștea Ulmu, AFC Progresul 1944 Spartac / CSM Slatina, ACS Fotbal Comuna Recea / CS Minaur Baia Mare.

În sezonul următor, Liga a 3-a va avea 5 serii de câte 18 echipe. Printre formațiile care ar putea profita de pe urma acestei situații se află Steaua, gruparea condusă de Ministerul Apărării. Pentru a ieși din „mocirla” Ligii a 4-a, roș-albaștrii, care sunt lideri în clasament, vor disputa un mini-turneu de baraj, la care vor mai lua parte înca două echipe. În total, din Liga a 4-a ar urma să promoveze nu mai puțin de 14 cluburi.

Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor din Liga a 4-a, respectiv datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga a 3-a în Liga a 2-a vor fi anunțate ulterior de către FRF.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă