DECIZIE. FCU Craiova și Aerostar Bacău au promovat în liga secundă

DECIZIE. FCU Craiova și Aerostar Bacău au promovat în liga secundă

FRF spune „stop joc” în Liga a 3-a

Pentru a minimiza riscul ca jucătorii să se infecteze cu noul coronavirus, Federația Română de Fotbal (FRF) a decis să înghețe ediția 2019/2020 a Ligii a 3-a.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Comitetul de Urgență al FRF a luat hotărârea ca restul de meciuri rămase de disputat în Liga a 3-a să nu se mai joace, pentru a proteja sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-urilor și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea meciurilor.

Înghețarea sezonului înseamnă că nicio echipă nu va mai retrograda în Liga a 4-a, iar în Liga a 2-a vor promova echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Având în vedere aceste coordonate, se cunosc deja numele a două formații care vor evolua în eșalonul secund. Este vorba despre CS Aerostar Bacău, care este lider detașat în Seria 1, și de FCU Craiova 1948, echipa finanțată de Adrian Mititelu, care are un avans de 13 puncte față de locul secund din Seria 4.

Deoarece în Seria 2, Seria 3 și Seria 5 situația la vârful clasamentului este echilibrată, numele celorlalte trei echipe care vor face pasul către Liga a 2-a se va afla după disputarea unor meciuri de baraj în sistem tur-retur. Iată țintarul stabilit: AFC Unirea 04 Slobozia / ACS Mostiștea Ulmu, AFC Progresul 1944 Spartac / CSM Slatina, ACS Fotbal Comuna Recea / CS Minaur Baia Mare.

În sezonul următor, Liga a 3-a va avea 5 serii de câte 18 echipe. Printre formațiile care ar putea profita de pe urma acestei situații se află Steaua, gruparea condusă de Ministerul Apărării. Pentru a ieși din „mocirla” Ligii a 4-a, roș-albaștrii, care sunt lideri în clasament, vor disputa un mini-turneu de baraj, la care vor mai lua parte înca două echipe. În total, din Liga a 4-a ar urma să promoveze nu mai puțin de 14 cluburi.

Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor din Liga a 4-a, respectiv datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga a 3-a în Liga a 2-a vor fi anunțate ulterior de către FRF.

Comentarii

loading...