14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFuria Roja nu convinge, dar a trecut primul test la CM 2018

Furia Roja nu convinge, dar a trecut primul test la CM 2018

Luat ca din oală după demiterea lui Julen Lopetegui, Hierro s-a dezmeticit pe drumul către Rusia că a devenit selecționerul uneia dintre cele mai puternice naționale din lume. Imediat ce a fost instalat în funcție, fostul fundaș central a ținut să precizeze că nu va altera stilul de joc al echipei care fusese neînvinsă în 20 de meciuri consecutive sub conducerea predecesorului său, dat afară pentru că a negociat în secret cu Real Madrid.

Hierro și-a început mandatul de selecționer cu o remiză cu goluri multe impotriva campioanei europene en titre Portugalia, 3-3, în ciuda faptului că și-a betonat zona centrală a liniei mediene cu doi jucători puternici, Sergio Busquets și Koke.

Jocul cu Iranul a venit apoi ca o șansă mare de a demonstra că Spania a rămas o echipă ofensivă fără să neglijeze apărarea, însă, în ciuda faptului că l-a scos pe Koke și a introdus un jucător de atac, Lucas Vazquez, Furia Roja abia a reușit o victorie la limită, 1-0, grație golului norocos al lui Diego Costa, cel care reușise sa marcheze o dublă în derby-ul iberic.

După două meciuri în care a încercat să își impună stilul, dar nu a reușit să facă o diferență clară decât la capitolul posesie, Spania a părut că intră hotărâtă să-și arate atuurile în ultimul meci al grupei contra Marocului, care a fost la un pas să se transforme într-un fiasco. Noroc cu reușita controversată, dar frumoasă, a lui Iago Aspas, care a egalat în minutul 90, 2-2, ducându-și echipa pe primul loc cu ajutorul Iranului, care a ținut Portugalia în șah, 1-1.

Deși presa din Spania nu și-a ascuns criticile după prestația favoriților, Hierro a venit cu un mesaj pozitiv, evitând să le facă reproșuri jucătorilor, cărora le-a cerut totuși să fie „mai exigenți”.

„Prima concluzie pe care am tras-o este că, în ciuda tuturor provocărilor, am ieșit pe primul loc, așa că trebuie să privim jumătatea plină a paharului. Desigur, putem să progresăm ca joc și sunt câteva lucruri la care trebuie să mai lucrăm”, a spus fostul star al lui Real Madrid.

Tehinicianul în vârstă de 50 de ani a adăugat: „Trebuie să spun că am fost norocoși să terminăm pe primul loc, dar voi repeta că obiectivul nostru inițial era să terminăm pe primul loc în grupă, și ne-am îndeplinit acel obiectiv. Acum trebuie să fim mai exigenți cu noi înșine și să avem clar în minte că, dacă vom primi gol așa de ușor, va fi foarte greu să ne atingem marele obiectiv.”

Spania va juca în optimile Campionatului Mondial contra Rusiei, echipă care s-a clasat pe locul secund în Grupa A, partida dintre campioana mondială din 2010 și gazda turneului final din acest an fiind programată, duminică, de la ora 17:00.

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă