10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportGabriele Gravina a dezvăluit când se va finaliza sezonul din Serie A

Gabriele Gravina a dezvăluit când se va finaliza sezonul din Serie A

Serie A a fost suspendată pe 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a luat 15.887 de vieţi în Italia, aproape un sfert din totalul victimelor la nivel global. Mai mulţi preşedinţi de cluburi au sugerat sau chiar ameninţat ca sezonul să fie anulat.

”Singura cale serioasă de a gestiona o urgenţă de acest caz este de a completa sezonul 2019-2020 în acest an”, a spus preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, emisiunii ”Domenica Sportiva”, de la televiziunea RAI.

”Lucrăm la o serie de soluţii posibile pentru a trata situaţia în cel mai bun mod. Se poate încheia în septembrie sau octombrie? Este o ipoteză. Este o variantă de a nu pune în pericol nu numai sezonul 2019-20, dar şi stagiunea 2020-21”, a mai declarat Gravina.

Gravina a explicat că dacă actualul sezon este abandonat, fotbalul italian s-ar putea confrunta cu o ”avalanşă de litigii din partea tuturor celor care îşi consideră drepturile şi interesele afectate”. Aici pot fi incluse echipele retrogradate sau cele care ratează calificarea în cupele europene.

”Riscăm să jucăm campionatul doar în tribunale”, a subliniat Gravina.

Joia trecută, UEFA a cerut ligilor naţionale de pe continent să încheie sezonul după ce fotbalul va fi reluat. Forul european a avertizat că dacă sezonul este anulat într-o ligă cluburile din acel campionat riscă să nu fie acceptate în stagiunea următoare a cupelor europene.

Gravina a concluzionat că 17 mai este considerată ca posibilă dată pentru reluarea sezonului, subliniind că este ”o ipoteză”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă