„Gaură” de 200 de milioane de lire pentru cluburile engleze din ligile inferioare

„Gaură” de 200 de milioane de lire pentru cluburile engleze din ligile inferioare

Cluburile din England Football League (EFL), care reuneşte ligile a doua, a treia şi a patra, vor pierde venituri de 200 milioane lire sterline până în luna septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, a estimat Rick Parry, preşedintele EFL.

Rl online 0 comentarii

Parry a declarat la audierea din Comisia de cultură, media şi sport, că toţi cei implicaţi în joc, de la jucători la patroni, trebuie să fie solidari în acoperirea pierderilor.

''Ne îndreptăm spre o gaură financiară de circa 200 milioane lire sterline, o gaură de numerar pe care trebuie s-o umplem, cluburile trebuie s-o umple, pentru că gaura de numerar din toamnă arată destul sumbru'', a declarat Parry.

Şeful EFL speră că liga va ieşi din criză ''mai puternică, mai eficientă, dacă va avea un restart adecvat'' şi că jucătorii vor fi dispuşi să accepte reduceri salariale.

''A fost clar de la startul acestui proces că jucătorii nu sunt avertizaţi despre profunzimea problemei'', a adăugat Parry, care susţine că transparenţa va ajuta jucătorii să înţeleagă necesitatea reducerilor salariale şi amânarea plăţilor.

EFL, ca şi Premier League, a fost suspendată la începutul lunii martie.

Comentarii

loading...