13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportGest simbolic. Barcelona retrage distincțiile acordate dictatorului Franco

Gest simbolic. Barcelona retrage distincțiile acordate dictatorului Franco

Cu 671 voturi pentru, 2 împotrivă şi 7 abţineri, membrii adunării generale au validat retragerea a trei distincţii acordate în 1951, 1971 şi 1974 lui Franco, generalul care a condus Spania din 1939 şi până la moartea sa, în 1975.

FC Barcelona a vrut să retragă distincţiile respective încă din 2003, însă nu a putut face acest lucru, în absenţa documentaţiei adecvate, conform preşedintelui clubului, Josep Maria Bartomeu.

“Este adevărat că s-a făcut târziu, însă mai bine mai târziu decât niciodată. Acesta este şi un tribut adus taţilor şi bunicilor noştri care au suferit în timpul dictaturii”, a declarat Bartomeu.

Luna trecută, Curtea Supremă a Spaniei a autorizat, după o bătălie judiciară de un an, exhumarea rămăşiţelor lui Franco din mausoleul aflat în apropierea capitalei Spaniei.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă