Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gigi Becali, sacționat aspru de FRF pentru declarații jignitoare

Gigi Becali, sacționat aspru de FRF pentru declarații jignitoare

Gigi Becali, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal, cu patru luni de suspendare şi 65.000 de lei penalitate sportivă pentru declaraţiile discriminatorii în manieră jignitoare la adresa femeilor care joacă fotbal.

Rl online 0 comentarii

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, clubul FCSB a fost de asemenea sancţionat cu 10.000 de lei penalitate sportivă.

"Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin secretar general împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni şi penalitate sportivă de 65.000 lei. În baza art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul FRF.

Pentru Gigi Becali aceasta este a doua sancţiune pentru discriminare la adresa femeilor. În luna martie a anului 2019, finanţatorul FCSB fusese sancţionat cu o penalitate sportivă de 15.000 de lei în urma declaraţiilor sexiste făcute în decembrie 2018, când a comentat anunţul UEFA prin care tuturor cluburilor din Europa le-a fost recomandat să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin.

În luna februarie a anului 2020, Becali a declarat la postul Pro X că "femeile nu ar trebui să joace fotbal", el criticând la acel moment obligaţia impusă de Federaţia Română de Fotbal către cluburile din Liga I de a înfiinţa echipe feminine.

Comentarii

loading...