13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportGigi Becali se roagă să reziste ofertelor mari pentru vedetele echipei

Gigi Becali se roagă să reziste ofertelor mari pentru vedetele echipei

N-au trecut nici trei săptămâni din acest sezon, că Becali a și dat drumul licitației pentru jucători. Primul pe listă, cu voia dumneavoastră, Dennis Man, un fotbalist polivalent, care poate juca în bandă, ca mijlocaș ofensiv sau pe post de al doilea vârf. Versatilitatea costă în ziua de azi, iar Becali știe asta din moment ce a refuzat o ofertă foarte bună pentru jucătorul venit de la UTA Arad în toamna lui 2016. Problema lui Becali nu este însă că a refuzat, ci că va fi nevoit să refuze în continuare până când va veni prețul corect pentru Man. Toată această perioadă de așteptare este una care îl macină pe proprietarul FCSB, întrucât el însuși recunoaște că a-i rezista banului este cea mai mare provocare din viața lui. „Am refuzat o ofertă de 14 milioane de euro pentru Dennis Man. Nu a fost o ofertă oficială. M-a întrebat cineva dacă-l dau cu 14 milioane, dar am zis că nu-l vând”, a spus Becali la ProX. El a adăugat: „Nu e Roma, e altă echipă. Eu am cerut 30 de milioane. Mă rog să rezist ofertelor. Sunt om şi mi-e greu să rezist. Acum nu cred că pot refuza 20 de milioane de euro. Dar peste 6 luni voi refuza. Mă rog să-l ţin încă 2-3 ani şi să pot refuza ofertele”.

Iar Man nu este singurul care generează nopți albe în Pipera. Noul „Messi” al României, Olimpiu Moruțan, este, la rândul său, vânat de cluburi importante din Europa, în presă apărând cel mai constant numele fostei echipe a lui Mircea Lucescu, Șahtior Donețk. Becali și-a luat însă măsuri în acest sens: „Moruțan are salariu 8.000 de euro pe lună, îi fac 14.000. Îi măresc și clauza, îi fac 200 de milioane de euro și pleacă peste trei ani”.

 

Poveste veche, actori noi

 Ultimele declarații ale lui Becali sunt de actualitate doar prin faptul că patronul vicecampioanei din Liga 1 a schimbat numele jucătorilor pe care îi va vinde cu zeci de milioane în următorii ani. În esență, ele sunt aceleași de vreo 13 ani, de când Andrei Cristea marca dubla celebră în returul cu Valencia, din 16-imile Cupei UEFA (actuala Europa League), calificându-i pe roș-albaștri în optimi. „Va face 20 de milioane de euro”, declama atunci Becali, pentru ca la un an după aceea să-l dea la Poli Timișoara pentru o sumă de vreo sută de ori mai mică.

În 2006, Vali Badea i-a luat locul lui Cristea în topul fotbaliștilor care urmau să îmbogățească clubul după dubla din returul cu Standard Liege în urma căreia echipa din Capitală s-a calificat în grupele Ligii Campionilor. Presa a relatat la acea vreme că Borussia Dortmund oferise 3,5 milioane de euro pentru atacant, însă suma era prea mică pentru ambițiile lui Becali, care l-a pierdut gratis peste doi ani.

În 2008, Becali a făcut un gest extrem și a plătit două milioane de euro pe columbianul Dayro Moreno, fiind convins că atacantul sud-american îi va întoarce suma investită în el cu vârf și îndesat. „Pe ăsta o să iau mult, e jucător de 10-15 milioane de euro. Are o calitate extraordinară, o să-l vedeți când explodează.” A explodat pe 500.000 de euro pe care gruparea bucureșteană i-a încasat pe el de la Once Caldas.

Anii au trecut, iar Becali a tot continuat să viseze la marea lovitură, așa cum s-a întâmplat și în vara lui 2017, când l-a comparat pe mijlocașul Ovidiu Popescu cu Frank Lampard. „O să fie cel mai scump transfer. La anul iau 25 de milioane de euro pe el”, spunea Becali. Din păcate pentru finanțator, Popescu este în continuare la FCSB și nimeni n-a pus până acum 25 de milioane de euro pe masă. Cine este următorul pe listă?   

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă