11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Gimnasta americană Simone Biles s-a retras din finala individual compus de la Jocurile Olimpice

Simone Biles, una dintre cele mai bune gimnaste din lume, a decis să se retragă din finala de individual compus, de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, deși era favorita medaliei de aur. Anunțul a fost făcut marți de către organizația Gimnasticii SUA, susținând că “susține din toată inima decizia ei”.

„După o evaluare medicală suplimentară, Simone Biles s-a retras de la finala competiției de individual compus. Susținem din toată inima decizia Simonei și aplaudăm curajul ei în a-și prioritiza sănătatea. Curajul ei arată, din nou, de ce este un model pentru atât de mulți oameni”, arată mesajul organizației.

Biles a trecut prin mai multe evaluări medicale și deși nu există probleme din punct de vedere fizic, sportiva vrea „să se concentreze pe sănătatea sa mintală”, a transmis organizația. Cu toate că are ocazia de a participa la celelalte finale unde a fost calificată, gimnasta va vedea de pe o zi pe alta dacă va participa sau nu.

„Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea psihică. Cred că sănătatea mintală este mai importantă în sport în acest moment. Trebuie să ne protejăm mintea și corpul, și nu doar să ieșim și să facem ceea ce lumea vrea să facem. Nu mai am încredere în mine la fel de mult. Poate că e din cauza vârstei. Au fost câteva zile în care toată lumea îți dă mesaje pe Twitter și simți pur și simplu greutatea lumii apăsând pe umerii tăi. Nu suntem doar sportivi. Suntem oameni la sfârșitul zilei și, uneori, trebuie doar să te retragi”, a punctat Simone Biles.

Americanca a părăsit marți arena după proba de sărituri, dar a revenit ulterior în trenining, pentru a-și susține coechipierele. Performanța lor le-a adus medalia de argint, victoria fiind a rusoaicelor.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă