13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportGimnasta americană Simone Biles s-a retras din finala individual compus de la...

Gimnasta americană Simone Biles s-a retras din finala individual compus de la Jocurile Olimpice

Simone Biles, una dintre cele mai bune gimnaste din lume, a decis să se retragă din finala de individual compus, de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, deși era favorita medaliei de aur. Anunțul a fost făcut marți de către organizația Gimnasticii SUA, susținând că “susține din toată inima decizia ei”.

„După o evaluare medicală suplimentară, Simone Biles s-a retras de la finala competiției de individual compus. Susținem din toată inima decizia Simonei și aplaudăm curajul ei în a-și prioritiza sănătatea. Curajul ei arată, din nou, de ce este un model pentru atât de mulți oameni”, arată mesajul organizației.

Biles a trecut prin mai multe evaluări medicale și deși nu există probleme din punct de vedere fizic, sportiva vrea „să se concentreze pe sănătatea sa mintală”, a transmis organizația. Cu toate că are ocazia de a participa la celelalte finale unde a fost calificată, gimnasta va vedea de pe o zi pe alta dacă va participa sau nu.

„Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea psihică. Cred că sănătatea mintală este mai importantă în sport în acest moment. Trebuie să ne protejăm mintea și corpul, și nu doar să ieșim și să facem ceea ce lumea vrea să facem. Nu mai am încredere în mine la fel de mult. Poate că e din cauza vârstei. Au fost câteva zile în care toată lumea îți dă mesaje pe Twitter și simți pur și simplu greutatea lumii apăsând pe umerii tăi. Nu suntem doar sportivi. Suntem oameni la sfârșitul zilei și, uneori, trebuie doar să te retragi”, a punctat Simone Biles.

Americanca a părăsit marți arena după proba de sărituri, dar a revenit ulterior în trenining, pentru a-și susține coechipierele. Performanța lor le-a adus medalia de argint, victoria fiind a rusoaicelor.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă