15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Golf: Tiger Woods a doborât un record vechi de 54 de ani

Woods s-a impus în Zozo Championship, prima competiţie din PGA Tour care a avut loc în Japonia, impunându-se cu trei lovituri avans în faţa japonezului Hideki Matsuyama. Pe poziţia a treia s-au clasat, la egalitate, nord-irlandezul Rory McIlroy şi sud-coreeanul Im Sung-jae.

În vârstă de 43 ani, Tiger Woods şi-a făcut cu această ocazie revenirea în competiţie, la două luni după o intervenţie artroscopică la genunchi.

„Săptămâna a fost lungă. Cinci zile în fruntea clasamentului înseamnă mult. A fost stresant, este clar. Întrecerea a fost mult mai strânsă decât au crezut probabil oamenii. Hideki m-a pus sub presiune”, a declarat americanul după victorie.

Woods a câştigat primul său turneu PGA în urmă cu 23 de ani, la Las Vegas. După o lungă perioadă în care s-a confruntat cu diverse probleme în viaţa personală, fiind nevoit să se opereze de patru ori la spate, „Tigrul” a revenit în prim plan în 2018, iar anul acesta în luna aprilie a câştigat Mastersul de la Augusta, trecându-şi în palmares al 15 titlu de Mare Şlem şi primul trofeu major după 11 ani.

Ultima oră
Pe aceeași temă