20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportGranit Xhaka ar putea reprimi banderola de căpitan al echipei Arsenal

Granit Xhaka ar putea reprimi banderola de căpitan al echipei Arsenal

”Xhaka a depăşit problemele pe care le avea, este într-o stare psihică bună, s-a antrenat foarte bine, este gata să ne ajute din nou”, a spus Emery.

În urmă cu două săptămâni, tehnicianul îi retrăsese banderola de căpitan lui Granit Xhaka şi l-a lăsat, totodată, în afara lotului pentru partida cu Vitoria Gumaraes din Europa League.

Mijlocaşul elveţian a intrat în conflict cu suporterii lui Arsenal după ce jucătorul a avut o reacţie furioasă la adresa acestora, în momentul în care fanii “tunarilor” l-au fluierat atunci când a fost schimbat, în cursul meciului de campionat cu Crystal Palace de pe Emirates Stadium, disputat pe 27 octombrie. Xhaka nu a mai jucat pentru Arsenal după incidentul respectiv.

Pierre-Emerick Aubameyang a fost căpitanul lui Arsenal Londra în locul lui Xhaka, el alternând banderola cu Hector Bellerin. Ceilalţi doi vicecăpitani ai lui Arsenal sunt Alexandre Lacazette şi Mesut Ozil.

După incident, Xhaka a dat publicităţii un comunicat în care a pus reacţia sa pe seama “sentimentului” că nu a fost înţeles de către suporteri şi a “comentariilor insultătoare din timpul meciurilor şi de pe reţelele de socializare, în cursul ultimelor săptămâni şi ultimelor luni”.

El a recunoscut că, totodată, a avut “o reacţie lipsită de respect faţă de acei suporteri care încurajează clubul”. 

Internaţionalul elveţian preluase banderola în luna septembrie, după ce Unai Emery le ceruse jucătorilor să voteze pentru desemnarea unui nou căpitan, după plecările lui Laurent Koscielny şi Petr Cech.

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă