23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSport„Granzii” gestionează diferit pașii greșiți

„Granzii” gestionează diferit pașii greșiți

Microbiștii au așteptat cu sufletul la gură să vadă noul sistem de joc al lui FCSB, 4-3-3, căruia i s-a făcut reclamă serioasă înaintea debutului de sezon. Roș-albaștrii au picat însă primul examen, fiind învinși cu 1-0 la Giurgiu după golul marcat de Azrden Llullaku, cu două minute înainte de pauză.

Așa cum era de așteptat, finanțatorul FCSB, Gigi Becali, s-a repezit ca uliul asupra jucătorilor, cărora le-a dat cu ciocul în cap pentru a-i omorî din prima etapă. Ca un veritabil Rinus Michels modern, el a spus la Digi Sport: „Sistemul ăsta 4-3-3 e sistem greu. Nu poți juca așa cu oricine. Ne întoarcem la oile noastre, la 4-2-3-1, că ăsta e greu. Ia, tu, Tănase, ia, tu, Coman, ia, tu, Bălașa, luați loc în tribună!”. Mâna dreaptă a lui Becali, Mihai Stoica, a completat: „Mulți dintre jucătorii noștri ar trebui să se uite cu multă jenă în conturi. Ne-am făcut de râs!”.

Sunt oare jucătorii singurii vinovați? O vorbă din fotbal spune că „sistemul de joc îl faci în funcție de jucătorii pe care îi ai la dispoziție”, or, FCSB a arătat la Giurgiu că nu are pe toate posturile fotbaliștii pe care acest sistem îi cere.

Are FCSB fundași laterali ofensivi și foarte bine pregătiți fizic, care „să are benzile”? Pe dreapta, Romario Benzar a arătat că este genul acesta de jucător, însă Junior Morais nu a luat testul. La mijloc, renunțând la un mijlocaș defensiv, greul trebuie dus acum de Ovidiu Popescu, dar și de un alt mijlocaș box-to-box, rol care nu-l prinde deloc pe Dragoș Nedelcu.

Singurul care a mișcat, în poziția de playmaker, a fost Filipe Teixeira, însă el este genul de fotbalist polivalent, care dă de regulă randament oriunde îl joci. În privința tridentului ofensiv, două posturi sunt cu probleme, întrucât, dacă Denis Man este jucătorul care scoate adversarul din joc și creează superioritate, în partea opusă, Florinel Coman este genul care pune echipa adversă pe contraatac; de asemenea, Florin Tănase nu are fizicul impunător și știința jocului cu spatele la poartă ale unui vârf de careu.

 

Dică, absolvit de vină

În aceste condiții, pisica ar trebui mutată probabil și în curtea antrenorului Nicolae Dică, pe care, surprinzător, Becali nu l-a demolat, dar felul în care l-a apărat trădează unele lacune ale tehnicianului: „Eu nu cred că are vreo vină antrenorul. El trebuia doar să îmi spună că nu putem juca. El e tobă de fotbal, teoretic, dar jucătorii nu au inteligență să joace așa”. Așadar, antrenorul nu are nicio vină, cu excepția aceleia că nu își cunoaște cu adevărat jucătorii.

În sprijinul lui Dică ar putea fi invocat timpul, cel care poate ajuta la cristalizarea jocului vicecampioanei din Liga 1, cu atât mai mult cu cât Olimpiu Moruțan a arătat că poate fi un plus imens, în vreme ce Eddy Gnohere este așteptat să revină la parametri fizici optimi. Numai că răbdarea este ultimul cuvânt din vocabularul clubului din Capitală.

În schimb, clujenii au părut să nu intre în panică după remiza de pe teren propriu cu FC Botoșani, 1-1, chiar dacă nu de acest rezultat aveau nevoie înaintea primului meci cu Malmo, din turul II preliminar al Ligii Campionilor. Antrenorul Edi Iordănescu, care tot cu un 4-3-3 se luptă să-i dea o față ofensivă echipei, a spus: „Aș vrea să rămânem pozitivi, e abia începutul sezonului. Campionatul e lung, avem un lot experimentat și sunt sigur că putem ajunge acolo unde ne-am propus”. El a fost completat de unul dintre jucătorii exponențiali ai echipei, Ciprian Deac: „Nu avem timp de pierdut și trebuie să ne reculegem repede pentru partida cu Malmo”.

Una peste alta, Liga 1 a început promițător prin imprevizibilul său, factor extrem de important atunci când competiția în sine nu poate oferi spectacol ca în alte campionate. 

 

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă