13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportGyor a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin

Gyor a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin

Gyor a câștigat finala Ligii Campionilor, scor 27-26 cu Vardar, după prelungiri și își păstrează trofeul cucerit și anul trecut. Este pentru patra oară când clubul maghiar triumfă în această competiție, de fiecare dată cu Martin Ambros antrenor, după edițiile din 2013, 2014 și 2017. A fost, însă, ultimul succes cu tehnicianul spaniol pe bancă, pentru că actualul selecționer al naționalei feminine de handbal va pleca la Rostov-Don, ocupanta locului 4 în acest sezon al Ligii Campionilor.

Meciul a fost extrem de strâns, încă de la început. Gyor s-a aflat mai mult la conducere, însă la pauză s-a intrat la egalitate, scor 9-9. Echilibrul s-a menținut și în partea a doua, când Vardar a ajuns și ea la conducere. În cele din urmă, Amorim a reușit să egaleze cu 10 secunde înainte de finalul celor 60 de minute inițiale.

Jucătoarea din Brazilia a fost decisivă în prelungiri. A marcat primele 3 goluri și în total a semnat 4 dintre cele 7 reușite ale celor de la Gyor din cele 10 minute suplimentare.

Totul s-a decis în ultimele secunde, când Vardar a recuperat mingea și Canadija a primit pe linia semicercului advers, dar portarul Grimsbo a reușit o paradă de zile mari și a scos cu piciorul ultima aruncare a finalei.

Din sezonul viitor, trei jucătoare din lotul Vardar – Andrea Lekic, Dragana Cvijic şi Jovanka Radicevic – vor evolua la CSM Bucureşti, scrie Digisport.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă