20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHalep, decorată de Iohannis: „Le sunt recunoscătoare românilor de pretutindeni”

Halep, decorată de Iohannis: „Le sunt recunoscătoare românilor de pretutindeni”

”Avem în faţa noastră o mare campioană, care a oferit românilor o mare bucurie şi un exemplu de nepreţuit. Dragă Simona Halep, aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc în doar 55 de minute la Wimbledon. Vă felicit din toată inima. A fost mai mult decât un meci, a fost o lecţie de concentrare, de forţă fizică şi ambiţie. Vă mulţumesc în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara noastră şi sportul românesc. Doamnă şi domnule Halep, vă felicit, pentru că aţi crescut nu doar un mare sportiv, ci un om minunat, cu o conduită exemplară pe teren şi în afara lui. Felicit şi echipa care i-a fost alături. Simona Halep este deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile, prin puterea exemplului, reprezentaţi un mare model pentru toţi tinerii. Dragă Simona, performanţa la care aţi ajuns este datorită dumneavoastră şi familiei. Cel mai recent exemplu este că aţi câştigat un turneu pe iarbă, deşi nu avem aşa ceva în România. Vă doresc să aveţi parte de succes în tot ceea ce faceţi. De azi înainte când spui Halep, spui România şi când spui România, spui Halep. Vă felicit şi vă mulţumesc”, a declarat preşedintele Iohannis.

”Domnule președinte, vă mulțumesc foarte mult pentru cea mai înaltă distincție a României. Este o onoare pentru mine, o recunoaștere și o prețuire față de munca mea.

Sper ca prin rezultatele mele să îi inspir pe copii, să le transmit dorința și plăcerea de a practica acest sport, care te ajută să te dezvolți pe plan sportiv și personal. Vreau să îi mulțumesc familiei mele, tuturor antrenorilor mei, care sunt destul de mulți. Vreau să le mulțumesc că au construit această ”casă”, așa cum îi zic eu, pentru că fiecare cărămidă a fost foarte importantă, de aceea am ajuns la cel mai înalt nivel în tenis. Îi mulțumesc echipei mele, antrenorului meu, Daniel Dobre, lui Teo Cercel, dar și lui Darren Cahill, care reprezintă o parte a succesului meu. Vă mulțumesc că mi-ați fost alături mereu.

Le sunt recunoscătoare românilor de pretutindeni, care mă susțin necondiționat pretutindeni în lume, dar, cel mai mult le mulțumesc pentru energia pozitivă pe care o primesc când mă întorc în țară. Sunt mândră că sunt româncă. Sper ca toți copiii să fie inspirați de mine și să aibă cele mai bune condiții pentru a practica acest sport. Vreau să merg mereu cu fruntea sus și să câștig cât mai multe trofee. Sunt foarte emoționată, acest moment este mai greu decât finala de la Wimbledon. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul Simonei Halep după discursul președintelui României, Klaus Iohannis. 

Înainte de acordarea distincţiei a fost intonat imnul României.

La ceremonia de la Cotroceni au fost prezenţi familia Simonei Halep, dar şi fostul tenisman Ilie Năstase.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, la 13 iulie, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc. Halep a cucerit anul trecut turneul de la Roland Garros.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă