4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportHalep, în sferturi la Eastbourne

Halep, în sferturi la Eastbourne

Simona Halep a avut ceva de muncă, miercuri, după 6-2, 6-0, în partida anterioară, cu Su-Wei Hsieh. Ea era avertizată de ceea ce poate Hercog, care a chinuit-o pe jucătoarea română aproape trei ore, în martie, pe hard, la Miami, în turul al treilea (5-7, 7-6/1, 6-2). În aceste condiţii, fostul lider WTA a intrat tare în meci, cu agresivitate, cu risipă de energie şi cu o excelentă mobilitate. Halep a servit foarte bine, a variat jocul pe laturile terenului, pentru a o pune în mişcare pe înalta jucătoare adversă, a venit la fileu, a apelat şi la scurtă şi a profitat de începutul foarte slab al rivalei.

Lucrurile s-au complicat pentru Halep atunci când Hercog a început să pună în teren serviciul. În plus, românca nu a mai putut să-şi păstreze nivelul agresivităţii, amplitudinea şi unghiurile loviturilor, ceea ce a făcut-o pe slovenă să capete curaj, să lovească tare, cu dreapta ei nimicitoare. Dacă la Miami slice-ul a fost arma princpală a Polonei Hercog, acum ea a mizat pe forţă şi tactica i-a funcţionat un set.

Simona Halep nu s-a panicat pentru că ştia că Hercog nu poate menţine precizia mingilor ei bubuite. Şi cu răbdare, cu atenţie la retur, cu concentrare la propriul serviciu, sportiva din Constanţa şi-a construit cu migală succesul în decisiv.

Halep a făcut 4-0 în mai puţin de un sfert de oră, cu break-uri în ghemurile I şi al treilea. La acest scor, Hercog a pus un ghem pe tabelă datorită serviciului ei năpraznic. Finalul setului a fost mai echilibrat, însă toate ghemurile i-au aparţinut româncei. Ea s-a chinuit totuşi să facă 6-1 (în 31 de minute), după şase mingi de set (a avut 40-0) în ultimul ghem şi după ce a fost nevoită să facă faţă serviciului din ce în ce mai bun al slovenei. Hercog nu a avut nicio minge direct câştigătoare în primul set şi a comis 11 erori neforţate (9-6, Halep). 

Eficienţa serviciului jucătoarei de 1,85 metri s-a confirmat în setul al doilea. Ea a câştigat cu uşurinţă două astfel de ghemuri, apoi, la scorul de 2-2, a profitat de o scădere a concentrării Simonei Halep şi a obţinut un break la 0. Acestea au fost primele mingi de break ale Polonei Hercog în partida de miercuri. Jucătoarea română a răspuns cu rebreak, dar Polona Hercog a continuat să-şi ridice nivelul de joc, lovind tare din orice poziţie şi reuşind un al doilea break, la 4-4. Ea l-a consolidat cu serviciul şi a câştigat setul cu 6-4, după 67 de minute de joc. Metamorfoza evoluţiei jucătoarei slovene a fost reflectată şi de statistica setului secund, în care a reuşit zece lovituri direct câştigătoare şi nouă erori neforţate (5-7, Halep).

Halep a condus cu 3-0 în decisiv, după un break luat greu, la a treia minge, în ghemul secund. Ea a mai luat un break, tot greu, de 4-0, după ce a salvat mingi de 3-1. Scorul a devenit 4-1, pentru că, după ce a condus cu 30-0, Halep şi-a pierdut serviciul, apoi 4-2. Sportiva română a condus cu 5-2, scor la care a avut două mingi de meci la rând, pe care Hercog le-a anulat cu acelaşi extraordinar serviciu. S-a făcut 5-3, iar Halep a mai obţinut două mingi de meci şi la a patra s-a impus, cu 6-3, după o oră şi 48 de minute. Hercog a încheiat al cincilea meci jucat la acest turneu cu un raport de mingi direct câştigătoare/erori neforţate de 18-40, iar Halep, aflată la a doua partidă, cu 21-21.

Jucătoarea română va evolua în sferturile de finală cu germana Angelique Kerber, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, care a trecut cu 7-6 (4), 6-0, de suedeza Rebecca Peterson, locul 66 WTA, în 77 de minute de joc.

Halep conduce cu 6-4 în partidele cu Kerber, dar singura lor întâlnire pe iarbă, disputată, în sferturi, la Wimbledon, în 2016, i-a revenit germanei, cu 7-5, 7-6 (2).

Calificarea în sferturi este recompensată la Eastbourne cu un premiu de 23.455 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

Simona Halep trebuie să joace, miercuri, şi la dublu, alături de Raluca Olaru.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă