Foto Arhiva

Foto Arhiva

Halep: Perioada în care sportiva va rămâne lider mondial chiar şi fără să joace

Simona Halep îndură chinuri fizice după ce a fost diagnosticată cu tendinită, dar constănţeaca stă excelent din punct de vedere moral. Halep va reveni luni pe primul loc în lume, fiind sigură că va rămâne în fotoliul de lider pentru încă cel puţin trei săptămâni.

Rl online 0 comentarii

Turul de forţă făcut în startul sezonului îi oferă Simonei Halep liniştea necesară în această perioadă dificilă. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill are 7.965 de puncte, o visterie bogată, care o îndreptăţeşte să redevină lider mondial începând cu 26 februarie. Pe locul secund se va afla Caroline Wozniacki (7.525 de puncte), iar pe ultima treaptă a podiumului se va poziţiona Garbine Muguruza, iberica putând avea un număr maxim de 6.460 de puncte dacă triumfă la Dubai. Indiferent de ce urmează să se întâmple în tenisul feminin, datorită diferenţei de puncte, Simona nu va putea fi întrecută de nicio urmăritoare mai devreme de 19 martie, atunci când se încheie turneul de la Indian Wells.

Simona Halep, chiar şi fără să joace, va fi numărul 1 mondial pentru cel puţin încă trei săptămâni, iar asta înseamnă că românca va ajunge la un total de 19 săptămâni petrecute pe locul 1 WTA! Un rezultat bun la Indian Wells i-ar prelungi şederea în fotoliul de lider, singura care ar putea să o detroneze la capătul competiţiei Premier Mandatory fiind Caroline Wozniacki. După ce a urcat în premieră pe locul 1 mondial, în octombrie 2017, Simona şi-a păstrat coroana timp de 16 săptămâni consecutive. Aşa cum am explicat, ea va ajunge la borna 19, depăşind două legende ale tenisului, pe Jennifer Capriati (17 săptămâni petrecute pe locul 1) şi Jelena Jankovic (18 săptămâni petrecute pe locul 1).

Comentarii

loading...