4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportHalep, prima victorie de după pandemie

Halep, prima victorie de după pandemie

Simona Halep a avut nevoie de trei seturi și două ore și jumătate pentru a-și asigura calificarea în turul secund la turneul WTA de la Praga. Românca a obţinut o victorie dificilă, cu 6-1, 1-6, 7-6 (7-3), în fața Polonei Hercog.

În primul set, cele șase luni de întrerupere cauzate de criza sanitară au părut că nu au afectat-o pe Simona, care a practicat un joc perfect, fără greșeală, și s-a impus cu 6-1. Surprinzător, actul secund a fost unul în oglindă. Românca a pierdut ritmul și a început să greșească loviturile, iar Hercog a profitat și și-a adjudecat setul cu un categoric 6-1.

În decisiv, lucrurile au stat diferit. Halep a avut 3-1 şi 5-3, dar nu a profitat de avantajul creat, a ratat trei mingi de meci la 5-4 şi alte trei la 6-5, iar apoi s-a intrat în tiebreak. Hercog a condus cu 2-1, dar Halep, care a părut jucătoarea mai proaspătă, a câştigat patru puncte consecutive, iar în cele din urmă a încheiat conturile cu 7-3.

La flash-interviul de după meci, Simona a recunoscut că stilul jucătoarei slovene i-a pus mari probleme. „Întotdeauna este dificil să joc contra ei, este un adversar greu de învins. Mă deranjează jocul practicat de Polona, nu e ușor să joc în fața unui astfel de stil. În primul set am evoluat bine, am avut ritm, și am fost foarte sigură pe ceea ce am avut de făcut. Apoi, Polona a revenit, a folosit câteva scurte și a rupt ritmul. Dar am luptat până la capăt și am crezut că pot câștiga meciul”, a declarat numărul 2 WTA.

În optimi, Halep se va duela cu cehoaica Barbora Krejcikova, care a învins-o în minimum de seturi pe Patricia Ţig. Jucătoarea clasată pe locul 118 a fost lăudată de Simona: „Știu că e o jucătoare foarte bună, lovește plat și puternic, trebuie să fiu pregătită, să-mi ajustez pe alocuri jocul”. Pentru accederea în turul secund, Halep şi-a asigurat un cec de 3.150 de dolari şi 30 de puncte în clasamentul WTA.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă