14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportHalep se califică în finala Qatar Open, după o nouă revenire excepţională

Halep se califică în finala Qatar Open, după o nouă revenire excepţională

Meciul de vineri a fost unul cu schimburi lungi de mingi, ceea ce, într-o primă fază, i-a convenit Simonaei Halep, mai bună în raliuri, mai răbdătoare, mai agresivă şi mai precisă. Halep a reuşit să puncteze eficient, atât cu lovitura de rever, cât şi cu dreapta, dar ca la toate partidele de la Doha, Halep nu a păstrat acest nivel ridicat de joc şi a cedat iniţiativa, de data aceasta şi pe fondul unei reveniri a adversarei. Însă Halep este greu de “ucis” în această perioadă şi, continând să lupte şi atunci când zarurile par a fi aruncate, produce adevărate minuni. 

În prima parte a jocului, Svitolina a greşit mult, iar serviciul ei a fost la cote scăzute. Pe serviciul al doilea al Simonei Halep a mai reuşit câte ceva, dar fără să-i pună probleme româncei, pentru că a comis erori încercând să returneze decisiv. Ucraineanca a încercat să rupă ritmul, să avanseze către fileu, strategie care a avut ceva succes. În setul al doilea, Svitolina şi-a ridicat nivelul jocului, a alergat mai mult, s-a apărat mai eficient, dar a fost şi mai agresivă în acelaşi timp şi a punctat şi ea mai des. După setul I rigid, evoluţia ei a crescut constant, a zburdat parcă pe teren şi s-a desprins la 4-1 cu mingi de 5-1, în decisiv.

Însă Simona Halep nu îşi supese ultimul cuvânt şi a tras cu dinţii de un ghem ce nu garanta o revenire pentru o altă jucătoare. Dar pentru Halep lupta şi munca pe teren sunt garanţia că se poate salva un meci. Şi l-a salvat în stil de mare campioană, punând capăt unei serii de trei meciuri fără succes în faţa Svitolinei.

Halep a început puţin nesigur meciul, trimiţând câteva mingi în aut, în primul ghem, dar a reglat precizia loviturilor repede. A făcut faţă unei mingi de break la 0-1, singura cu care s-a confruntat în acest set, apoi a controlat cu destulă uşurinţă jocul. Cu un break la scorul de 1-1, după ce a fost condusă cu 40-15, şi cu al doilea la 5-3, fostul lider WTA a încheiat setul cu 6-3, în 38 de minute.

Setul al doilea a avut o desfăşurare similară, numai că a fost în favoarea jucătoarei din Ucraina, Svitolina a obţinut primul ei break în această partidă la scorul de 1-1, l-a păstrat bine cu serviciul până la 5-3, când l-a dublat şi a egalat la seturi, tot cu 6-3, după 78 de minute de joc.

În decisiv, Svitolina a făcut break-ul la 1-0, dar un ghem lung, cu şapte egalităţi, pe care nu l-a abandonat la 1-4 în decisiv, când a salvat trei mingi de break şi de 1-5, a schimbat totul. Din acel moment, Halep a câştigat toate ghemurile până la final şi s-a impus cu 6-4, după două ore şi şapte minute.

În ultimul act, Halep va evolua cu germana Angelique Kerber, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 3, sau cu belgianca Elise Mertens, locul 21 WTA.

Calificarea în finală  este recompensată la Doha cu un premiu de 84.850 de dolari şi cu 305 de puncte WTA. Trofeul este recompensat cu 158.895 de doalri şi cu 470 de dolari.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

Finalele Simonei Halep:

Titluri WTA de simplu: 18 – Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul “mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 15 – Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) – în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) – în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) – toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă