7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportHalep și Djokovic au avut trăiri diferite după finalele de la Cincinnati

Halep și Djokovic au avut trăiri diferite după finalele de la Cincinnati

Avem doi campioni în premieră pe tablourile de simplu feminin și masculin de la Cincinnati, după ce Bertens a învins-o în finală pe Halep, 2-6, 7-6 (2), 6-2, iar Djokovic a trecut de unul dintre marii săi rivali, Roger Federer, 6-4, 6-4.

Situația ar fi rămas la fel și dacă Halep ar fi câștigat, întrucât nici jucătoarea din România n-a reușit să se impună vreodată la turneul din Ohio, deși a mai disputat două finale, în 2015 și 2017.

Liderul WTA a început excelent partida de duminică seară, serviciul precis și returul eficient ajutând-o să-și treacă în cont relativ lejer primul set. Aflată sub presiune, olandeza, care a mai câștigat anul acesta titlul la Charleston, a început mult mai bine actul secund, practicând un joc mai agresiv, astfel că a ajuns să conducă rapid cu 4-1. Ca de obicei în astfel de situații dificile, și acolo unde i-o permite competiția, Halep a cerut intervenția antrenorului Darren Cahill, care s-a dovedit încă o dată inspirat. Jucătoarea din Constanța a câștigat trei game-uri la rând și a împins apoi disputa în tie-break, acolo unde a avut minge de meci la 6-5 pentru ea, salvată însă de olandeză.

A fost momentul de cotitură al partidei, întrucât, pe fondul unei vizibile oboseli a ambelor jucătoare, Bertens a început să prindă aripi, în timp ce plumbul își făcea tot mai mult loc în pantofii sport ai lui Halep. Românca a încercat o resuscitare a jocului printr-o nouă intervenție a salvatorului de serviciu Cahill, însă de data aceasta corpul lui Halep a refuzat să mai execute ordinele creierului, vizibil extenuat după efortul din ultimele două săptămâni – să nu uităm că liderul mondial câștigase în urmă cu o săptămână titlul la Montreal.

În acest context, Bertens (17 WTA) a devenit tot mai agresivă, simțind că poate da lovitura carierei, iar la final și-a trecut în cont al optulea succes în tot atâtea partide disputate contra unor jucătoare din Top 10, dar primul împotriva unui număr 1 WTA.

„Categoric este greu să pierd după ce am avut minge de meci, dar asta este viața! Acesta este tenisul și, uneori, trebuie să trec peste asta”, a spus Halep la final pentru site-ul WTA. În cazul în care s-ar fi impus, ea ar fi devenit prima jucătoare care reușește să câștige Rogers Cup și Cincinnati, unul după altul. Tenismana în vârstă de 26 de ani a adăugat referitor la Bertens, care a reușit 34 de lovituri câștigătoare față de cele 23 ale sale: „Adversara mea are tot meritul pentru această victorie. A jucat uluitor, a fost constantă și foarte puternică. Eu am pierdut puțin cam mult în setul al treilea, dar am fost prea obosită și nu am mai putut să controlez nici partea fizică, nici partea emoțională, în vreme ce ea a devenit tot mai puternică pe final și de aceea a câștigat”.

Halep nu are timp de prea multe regrete, întrucât a anunțat că va participa în această săptămână la turneul de la New Haven, acolo unde ar putea da piept cu compatrioata sa Ana Bogdan în turul secund. Ultimul mare examen de pe hard-ul american va fi US Open, un nou prilej pentru Halep de a-și trece în palmares un titlu de Grand Slam după cel câștigat anul acesta la Roland Garros.

 

Nole scrie istorie la Cincinnati

La puțin peste o oră după ce Bertens a învins-o pe Halep, doi titani ai tenisului, Federer și Djokovic, au intrat pe teren pentru a tranșa finala masculină a aceluiași turneu din Ohio. Pentru Federer, o victorie însemna să-și treacă în palmares al 99-lea titlu al carierei, în vreme ce adversarul său avea o afacere neîncheiată la Cincinnati, fiind singurul turneu Masters Series pe care nu îl câștigase, deși apăruse în finală de alte șase ori.

Meciul a început foarte echilibrat, cei doi jucători mergând cap la cap până la 3-3, când Nole a reușit să facă break-ul, avantajul luat fiindu-i suficient pentru a-și trece în cont primul set. În actul secund, scenariul s-a repetat, Djokovic bifând un nou break tot la 3-3, dar după ce a revenit de la 40-0 în game. Sârbul a rămas concentrat până la final, când a sărit în sus de bucurie pentru dubla performanță: a câștigat în premieră titlul la Cincinnati și a devenit primul jucător care își trece în palmares toate cele nouă trofee Masters Series.

Federer, care a suferit a 24-a înfrângere în cele 46 de meciuri jucate contra lui Djokovic, i-a transmis rivalului său la final: „Felicitări, Novak, pentru că ai scris istorie astăzi! Este un efort uimitor făcut nu doar azi, ci pe parcursul întregii tale cariere, pentru a ajunge în acest punct. Este o realizare extraordinară de care ar trebui să fii mândru”.

Djokovic a ajuns la 31 de titluri Masters Series câștigate și se află pe locul secund în acest clasament, în urma liderului mondial Rafael Nadal, care are 33 de astfel de trofee. Performanța sârbului în vârstă de 31 de ani, care a urcat pe locul 6 ATP după acest succes, este cu atât mai lăudabilă cu cât el a avut mari probleme la cot în ultimul an, fiind nevoit să se opereze în luna martie.

Nole a pierdut șase dintre primele nouă meciuri de la revenirea în circuit, însă odată cu venirea sezonului pe iarbă jocul său a înflorit, astfel că Djokovic a obținut 19 victorii în ultimele 21 de partide, amintind de epoca sa de aur. „Este un moment special pentru mine și pare puțin ireal să revin la acest nivel după câte am trecut”, a spus Djokovic, care speră acum să câștige al doilea titlu de Grand Slam al anului, la US Open, după cel de la Wimbledon.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă