15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHalep trebuie să ajungă cel puţin în semifinale la Roland Garros pentru...

Halep trebuie să ajungă cel puţin în semifinale la Roland Garros pentru a rămâne numărul 1

Site-ul WTA aminteşte că românca poate fi detronată de cinci jucătoare: Caroline Wozniacki (Danemarca), Garbine Muguruza (Spania), Elina Svitolina (Ucraina), Karolina Pliskova (Cehia) şi Caroline Garcia (Franţa), citează Agerpres.

Simona Halep, care va aduna 31 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA şi este pe prima poziţie şi în ierarhia WTA Race, pentru Turneul Campioanelor, are de apărat cele 1.300 de puncte pe care le-a obţinut anul trecut la Roland Garros, unde a jucat a doua sa finală pe zgura pariziană. Pentru a se menţine în fruntea ierarhiei, românca trebuie să atingă măcar semifinalele. Dacă Wozniacki, N.2 mondial, se califică în sferturi de finală, atunci Halep trebuie să joace finala pentru a se putea menţine lider.

Wozniacki a fost anterior lider mondial pentru un total de 71 de săptămâni. Daneza a revenit în fruntea clasamentului în luna ianuarie, când a câştigat Australian Open, dar în februarie a fost detronată de Halep. Ea are de apărat 430 de puncte după ce s-a calificat anul trecut în sferturi de finală, unde s-a înclinat în faţa letonei Jelena Ostapenko, cea care avea s-o învingă în finală pe Halep. Wozniacki nu a atins niciodată semifinalele la Roland Garros.

Dacă va câştiga Roland Garros, Wozniacki va fi în mod sigur noul lider. Dacă Halep şi Muguruza sunt eliminate înainte de semifinale, iar Svitolina, Garcia sau Pliskova nu câştig trofeul, atunci Wozniacki redevine lider mondial.

Muguruza, N.3 WTA, campioană în 2016 la Roland Garros, a părăsit turneul anul trecut în optimi de finală, învinsă de Kristina Mladenovic. Spaniola, pentru care Roland Garros este turneul de Mare Şlem preferat, a fost lider mondial până în toamna anului trecut, când Halep i-a luat locul în fruntea ierarhiei. Iberica trebuie să ajungă măcar în semifinale pentru a redeveni N.1. Dacă Wozniacki trece de primul tur, atunci Muguruza este obligată să joace finala. Muguruza va redeveni N.1 dacă va câştiga titlul, cu condiţia să n-o aibă ca adversar pe Wozniacki în ultimul act.

Svitolina, N.4, s-a oprit anul trecut în sferturi, învinsă de Halep, pe care a învins-o clar în weekend în finala de la Roma. Ca să devină prima ucraineancă lider mondial, Svitolina trebuie să câştige primul său turneu de Mare Şlem, cu condiţia ca Halep să nu joace finala, iar Wozniacki să nu treacă de sferturi.

Karolina Pliskova, N.6, are cel mai bun sezon al său pe zgură, impunându-se la Stuttgart şi jucând semifinalele la Madrid. Jucătoarea de 26 de ani speră să redevină N.1, poziţie pe care a deţinut-o până la ultima ediţie a US Open. Pliskova trebuie să câştige competiţia, iar Halep să se oprească înainte de semifinale, Muguruza înainte de finală, iar Wozniacki să piardă în primul tur.

Caroline Garcia (N.7) are un sezon bun, cu semifinale la Stuttgart şi Madrid şi un sfert de finală la Roma. Eliminat în 2017 în sferturi la Roland Garros, Garcia poate fi noul lider dacă va câştiga turneul, iar Wozniacki nu va prinde optimile, Halep se va opri înainte de semifinale şi Muguruza nu va juca finala.

Ultima jucătoare din Hexagon care a ridicat Cupa Suzanne Lenglen a fost Mary Pierce în 2000. Ultima franţuzoaică în fruntea clasamentului WTA a fost Amelie Mauresmo în 2004.

Meciurile de pe tabloul principal la Roland Garros încep duminică, 27 mai.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă