15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHaltere-CE 2018: Nicolae Onică a câștigat două medalii de aur la total...

Haltere-CE 2018: Nicolae Onică a câștigat două medalii de aur la total şi aruncat

Sportivul Nicolae Onică a câştigat, sâmbătă seara, două medalii de aur la stilul aruncat şi total, categoria 94 de kilograme, din cadrul Campionatelor Europene de haltere care se desfăşoară în aceste zile la Izvorani.

Sportivul legitimat la CS Dinamo şi-a asigurat medalia de aur la aruncat chiar de la prima încercare, cu 204 kilograme. La a doua a ratat 210 kg, dar a reuşit să ridice aceeaşi greutate la cea de-a treia încercare. Onică a mai câştigat şi medalia de argint la stilul smuls.

Medalia de argint la aruncat i-a revenit lui Stanulis Zygimantas din Lituania, cu 202 kg, iar cea de bronz lui Kozevnikovs Vadims din Letonia, cu 198 kg.

Podiumul la total a fost următorul: aur – Nicolae Onică (381 kg), argint – Stanulis Zygimantas (374 kg), bronz – Lukasz Grela (357 kg)

România are 23 medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieş – trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu – două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie – două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu – argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu – bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu – argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma – trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa – argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin – aur (smuls) şi două de argint (aruncat şi total) la 77 kg, Nicolae Onică – două de aur (aruncat, total) şi una de argint (smuls) la 94 kg.

Campionatele Europene de haltere la seniori se desfăşoară în perioada 26 martie – 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani. România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009 la Bucureşti.

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă