12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHandbal feminin: Moment de verificare pentru echipa CSM Bucureşti

Handbal feminin: Moment de verificare pentru echipa CSM Bucureşti

Managerul formaţiei CSM Bucureşti, Andrei Luca, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, că unul dintre obiectivele fixate pentru acest sezon este obţinerea Cupei, competiţia reprezentând, în acelaşi timp, şi un moment de verificare înaintea sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

“Cupa este un obiectiv, în primul rând, al nostru. O tratăm ca atare, ca un obiectiv pe care trebuie să îl îndeplinim. Suntem priviţi oarecum ca favoriţi, dar rezultatele se vor vedea pe teren. (…) Nu în ultimul rând, pentru noi constituie un moment de verificare, asta şi pentru momentele prin care CSM a trecut. Recent am produs schimbări la nivelul conducerii tehnice şi în acest moment ne verificăm posibilităţile pe care le avem, pentru că, la nici o săptămână după Final 4, vom juca prima etapă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor şi chiar vrem să ştim unde ne aflăm”, a spus Luca.

CSM Bucureşti este deţinătoarea trofeului.

Preşedintele clubului HCM Râmnicu Vâlcea, Petrică Berbecaru, spune că este o onoare accederea în Final 4, competiţia fiind tratată cu foarte mare seriozitate, pentru că este una tradiţională, dar şi pentru că ea asigură un bilet pentru cupele europene.

“Cupa este foarte importantă pentru noi, la fel ca şi pentru celelalte competitoare. Este o onoare că ne-am calificat în Final 4, ne responsabilizează foarte mult şi vreau să cred că echipa se va mobiliza la un nivel cât mai bun pentru a presta un joc de calitate şi a arăta că am ajuns pe valoare între primele patru echipe din Cupa României. Nu a fost un drum uşor până aici, am trecut de adversari valoroşi.
Avem probleme de sănătate în lot, dar ele pot fi suplinite de grup”, a afirmat, la rândul său, antrenorul formaţiei Dunărea Brăila, Florentin Pera.

Pe de altă parte, directorul echipei CSM Roman, Constantin Cudalb, a invocat onoarea de a juca la nivel profesionist în anul Centenarului într-o competiţie care poartă numele ţării.

Turneul Final 4 al Cupei României la handbal feminin este găzduit sâmbătă şi duminică de Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti. Sâmbătă vor avea loc semifinalele HCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila (15,00) şi CSM Bucureşti – CSM Roman (18,00), iar duminică sunt programate finala mică (13,00) şi finala competiţiei (16,00).

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă