15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHandbal masculin: România – Insulele Feroe 28-20 (15-10)

Handbal masculin: România – Insulele Feroe 28-20 (15-10)

România a făcut însă două antrenamente în primele două zile, pentru că adevărata finală a turneului se dispută sâmbătă, de la ora 19:15, cu Ucraina. Câştigătoarea acestui joc se califică în play-off-ul din luna iunie.

Insulele Feroe au fost pentru prima dată în faţa României într-un meci oficial. Asta ne arată şi cât de jos a ajuns prima reprezentativă la nivel mondial, dar şi faptul că ”insularii” au la rândul lor ambiţii. Anul trecut, Insulele Feroe au fost la Campionatul Mondial de tineret, competiţie la care România nu s-a calificat, iar o parte din acei jucători au fost acum în faţa băieţilor lui Xavier Pascual.

Pentru acest joc, selecţionerul a intrat de la bun început cu trei interi veritabili în teren, cu Alex Şimicu şi Dan Racoţea în acelaşi timp în teren. România nu a probleme să se desprindă, iar după 14 minute s-a distanţat la 4 goluri, 9-5. Singurele probleme în această perioadă au fost că Alexandru Şimicu s-a accidentat, motiv pentru care nu a mai intrat până în partea secundă, dar şi o eficienţă mai slabă la nivelul extremelor.

Pentru o scurtă perioadă, naţionala şi-a pierdut luciditatea în atac, ratările s-au înmulţit, iar I. Feroe s-au apropiat la 10-9. După un time-out, lucrurile au venit la normal cu ajutorul lui Mihai Popescu, cele trei parade ale portarului fiind transformate în gol de colegi în atac. Astfel, până la pauză, România a ajuns la 5 lungimi: 15-10.

Debutul părţii secunde i-a aparţinut lui Csepreghi, care a avut o serie consecutivă de 3 goluri cu care prima reprezentativă a luat şi mai mare avans: 18-11 (min. 34). Dacă România are o problemă majoră înaintea partidei decisive cu Ucraina, atunci acest lucru ţine de constanţă. Atât la Trofeul Carpaţi, dar şi cu Italia şi I. Feroe, tricolorii au avut minute bune în care au ”dispărut” la finalizare.

Pentru România a urmat o perioadă de vreo 10 minute în care nu prea a înscris, este adevărat, nici nu prea a primit goluri. Până la urmă, atacul a fost deblocat de Csepreghi cu alte două goluri, iar trupa condusă de Xavier Pascual s-a desprins decisiv: 23-14. După aceste momente au urmat ale minute de secetă, dar România a dat senzaţia că şi-a încheiat misiunea pentru primele două jocuri, iar toată atenţia a fost deja îndreptată deja către Ucraina. La final, tricolorii au învins I. Feroe cu 28-20.

România – I. Feroe 28-20 (15-10)

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă