10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportHandbalistele încep Campionatul European

Handbalistele încep Campionatul European

România va disputa meciurile din grupa preliminară la Brest, în compania Norvegiei, Cehiei și Germaniei.

Debutul tricolorelor va fi chiar de Ziua Națională, pe 1 decembrie de la ora 19.00, contra incomodei selecționate a Cehiei. Pe 3 decembrie ne duelăm cu Germania, pentru ca în 5 decembrie să jucăm contra puternicei echipe a Norvegiei. Toate meciurile încep la ora 19.00, urmând a fi transmise în direct de TVR 1 și TVR HD.

Primele trei clasate vor avansa în grupele principale ale turneului continental.

 

Componența celorlalte serii

 În Grupa A, pentru cele trei locuri calificante se vor duela Danemarca, Serbia, Suedia și Polonia. În Grupa B au fost repartizate Franța, Muntenegru, Rusia și Slovenia, în timp ce Grupa C este alcătuită din Ungaria, Spania, Olanda și Croația.

România face parte din Grupa D. După cum se observă după citirea numelor celor 16 selecționate, Campionatul European este foarte tare, putând fi socotit chiar mai puternic decât o ediție de Campionat Mondial, unde valorile se diluează substanțial. În grupele principale, echipele din seriile A și B vor juca pentru calificarea în semifinale. Cealaltă parte a tabloului va fi compusă din formațiile care se califică din grupele C, respectiv D. Rezultatele din grupele preliminare cu echipele care merg în faza a doua rămân valabile.

 

Lotul cu care abordăm Europeanul

 Antrenorii Martin Ambros și Horațiu Pașca au definitivat lotul cu care ne vom deplasa la Campionatul European din Franța: Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska; Extreme stângă: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florică; Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoșer; Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu
Interi dreapta: Ana Maria Drăguț, Melinda Geiger; Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriștioiu;
Pivoti: Crina Pintea, Daniela Rațiu, Raluca Băcăoanu.

 

Anca Polocoșer va fi rezervă.

 La turneul final a fost delegată și o brigadă de arbitri din România, alcătuită din Cristina Năstase și Simona Stancu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă