6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportHipodromul din Ploiești ar putea purta numele lui Cristian Țopescu

Hipodromul din Ploiești ar putea purta numele lui Cristian Țopescu

Un grup de inițiativă lucrează la un proiect în acest sens, care va fi înaintat spre aprobare către Consiliul Local Ploiești, forul care administrează, prin CSM Ploiești, Hipodromul ploieștean.

Cristian Țopescu provine din familie de practicanți ai călăriei, tatăl său Felix reprezentând România la Jocurile Olimpice de la Berlin, din 1936. Cristian Țopescu a practicat călăria, apoi, după ce a intrat în armată, a înființat două echipe, Grănicerul Oradea și Grănicerul Giurgiu, cu care a câștigat titlul de campion național. 

Debutul la microfon al lui Cristian Țopescu s-a produs pe vechiul Hipodrom Băneasa din București, unde el a fost crainic, iar mai apoi reporter radio. Cristian Țopescu este cel mai de succes comentator sportiv român din toate timpurile. El s-a stins în acest an, lăsând în urmă o lume îndoliată.

Propunerea ca Hipodromul din Ploiești să poarte numele lui Cristian Țopescu are toate șansele să primească vot pozitiv din partea consilierilor. La Hipodromul din Ploiești se organizează spectaculoasele curse de trap și galop.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă