13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportIanis Hagi, debut la națională. Ce au declarat el și tatăl său,...

Ianis Hagi, debut la națională. Ce au declarat el și tatăl său, Gheorghe Hagi

Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 68 al meciului. La final, a declarat că debutul la prima reprezentativă a României reprezintă un pas înainte pentru el, dar visul lui este să devină jucător de bază la naţională.

„Suntem destui de la tineret aici, mai sunt Răzvan Marin, Manea, înseamnă că am făcut treabă bună la U21, practic am făcut istorie. Când faci bine, toate vin de la sine. Sperăm să repetăm şi la echipa mare performanţele de la U21. Tricoul o să-l ţin acasă pe lângă toate cele de la Viitorul, Fiorentina, când am debutat. M-am simţiti bine la seniori, m-am integrat bine, totul a decurs bine şi sper să vin cât mai des la naţională. Mergem în Muntenegru cu gândul să câştigăm. Avem victoria asta, ne-a dat un impuls bun şi mergem să câştigăm. Tata mi-a urat baftă, să fiu eu, să-mi văd de treaba mea şi curaj. Când vii la naţională, trebuie să fii pregătit de orice, să-ţi reprezinţi ţara. Este un pas înainte, dar visul meu este devin jucător de bază la naţională. Mă simt bine pe teren şi nu am emoţii”, a declarat Hagi la Pro TV.

Tatăl său, Gheorghe Hagi a declarat că Ianis a meritat să debuteze în prima reprezentativă.

„E o zi fericită. Acum e doar un debut, aşteptat, muncit pentru el şi sunt fericit. Cu toţii trebuie să punctăm doar debutul. În viitor vom vedea. O să fiu împlinit când o să devină cel mai bun, căpitanul echipei. E un gând de părinte. Ianis a fost educat ca în viaţă să muncească foarte mult şi cred că el a arătat că a muncit, a suferit, iubeşte fotbalul. După aceea vom vedea cât de bun este. A meritat acest debut. A fost la toate loturile, a jucat bine. Nu numele joacă pe teren, contează randamentul. Ianis merită. Uitaţi-vă la cifre”, a spus Hagi la Digi Sport, adăugând că fiul său „o să facă lucruri frumoase” dacă va fi lăsat să crească şi va fi susţinut.
El a precizat că naţionala României a arătat că este mult mai bună decât Lituania. “Un meci la îndemâna noastră, un joc bun. Din toate punctele de vedere meciul a fost foarte uşor. Echipa a jucat serios, am avut consistenţă. Din ambele întâlniri s-a văzut că echipa României e mult mai bună decât Lituania”, a afirmat Gheorghe Hagi.

Reprezentativa României a câştigat penultimul joc din grupa 4 (seria C) a Ligii Națiunilor, disputat sâmbătă, 17 noiembrie, la Ploiești. 3-0 contra naționalei Lituaniei, într-un meci fără spectatori!

Golurile tricolorilor au fost marcate de George Pușcaș (7), din assist-ul lui Chipciu, Claudiu Keșeru (47), reluare din apropiere după respingerea portarului, și Nicolae Stanciu (65), care a șutat surprinzător dintr-o lovitură liberă.

În minutul 68 al partidei, Cosmin Contra a debutat al 14-lea jucător din mandatul său la echipa națională, pe Ianis Hagi, care l-a înlocuit pe Keșeru. Oaspeții au terminat jocul cu un om în minus, după eliminarea lui Novikovas din minutul 89.
România urcă pe poziția a doua în grupă înaintea ultimei runde, însă pentru a urca pe prima poziție are nevoie, pe lângă un succes la Podgorica, marți, în fața Muntenegrului, și de un rezultat pozitiv al Lituaniei în Serbia.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă