10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportIanis Hagi, transferat definitiv de Rangers

Ianis Hagi, transferat definitiv de Rangers

Zvonurile care au circulat în această perioadă legate de transferul lui Ianis Hagi s-au adeverit, iar mijlocașul român nu va mai reveni în această vară la Genk. Asta deoarece Glasgow Rangers a activat clauza exclusivă de cumpărare, iar Ianis va semna un contract valabil pe 5 sezoane cu vicecampioana Scoției.

Informația a fost publicată pe site-ul oficial al clubului belgian, care mai apoi a scos știrea, dar nu a dezmințit efectuarea mutării, ci doar s-a rezumat să precizeze că a acționat prematur. „Ianis Hagi trece definitiv la Glasgow Rangers. Clubul scoţian a activat opţiunea de cumpărare pentru mijlocaşul ofensiv”, a fost informaţia care a dispărut de pe site-ul echipei flamande.

În acest moment este cert că șansele ca Ianis să mai revină la Genk sunt zero, iar cele două formații renegociază doar suma pentru transferul definitiv al românului. Scoțienii ar urma să plătească doar 4,5 milioane de euro, în loc de 5 milioane, cât era stabilit inițial, în tranșe egale, de-a lungul următorilor 3 ani. Având în vedere că echipa antrenată de Steven Gerrard a parafat un contract în valoare de 20 de milioane de euro cu un sponsor de echipament sportiv, banii nu mai reprezintă un impediment pentru Rangers.

Va fi interesant de urmărit dacă scoțienii privesc acest transfer ca pe o investiție de viitor sau doar o afacere de moment. Asta în condițiile în care mai multe cluburi europene s-au interesat de Ianis, printre care și Lazio Roma. Italienii nu renunţă la ideea de a-l transfera, în ciuda faptului că mutarea la Rangers abia a fost perfectată, iar șefii formației biancoceleste sunt dispuși să pună la bătaie 10 milioane de euro pentru aducerea lui Hagi pe „Olimpico”.

Transferat în vara trecută de Genk de la Viitorul, după prestațiile de excepție de la Europeanul de tineret, fiul „Regelui” nu s-a impus la belgieni, fiind ulterior dat împrumut la Rangers. Aici, Ianis a impresionat, reușind să marcheze 3 goluri în 12 meciuri jucate sub comanda lui Stevie G.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
Ultima oră
Pe aceeași temă