Ilie Poenaru: „Meciul cu Politehnica Iași va fi o finală”

Ilie Poenaru: „Meciul cu Politehnica Iași va fi o finală”

Antrenorul echipei de fotbal Academica Clinceni, Ilie Poenaru, a declarat pentru pagina de Facebook a clubului că meciul cu Politehnica Iaşi va fi ca o finală, atât pentru formaţia sa, cât şi pentru oaspeţi, în lupta pentru evitarea retrogradării.

Rl online 0 comentarii

''Va fi un meci greu, este ca o finală, şi pentru ei e la fel de important, nu ştiu dacă decisiv, înseamnă foarte mult pentru ei. Va fi un meci greu şi prin prisma faptului că vor veni să joace la sacrificiu'', a afirmat Poenaru.

''Meciul cu Iaşul va fi foarte greu, ca toate celelalte, şi care au fost şi care urmează. Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, chiar dacă poate rezultatele lor nu spun acest lucru, m-am uitat foarte atent la ei, i-am analizat şi sunt o echipă foarte bună, o echipă grea, cu jucători foarte buni, cu experienţă, cu calitate, care pot oricând să vină cu ceva, care pot face diferenţa. Au un antrenor foarte bun, un antrenor experimentat, care ştie şi vede foarte bine jocul'', a adăugat tehnicianul echipei ilfovene.

Poenaru s-a referit şi la zvonurile legate de unele jocuri de culise pentru salvarea unor formaţii de la retrogradare: ''Se tot vorbeşte în ultima perioadă de aceste lucruri (aranjamente, n. red.), aş vrea să cred că în 2020 nu se mai fac astfel de lucruri''.

Legat de cazurile de coronavirus din fotbalul românesc, Ilie Poenaru a spus: ''Am demonstrat că suntem responsabili, că jucătorii sunt profesionişti şi n-am ieşit pozitiv niciunul dintre noi. Este o stare de bine când vedem că suntem sănătoşi. Noi ne dorim să jucăm. Ne dorim să terminăm meciurile pe teren. Este vorba de disciplină. Jucătorii au înţeles. Am o echipă de caractere. Există o oarecare teamă, mai ales când vezi că lucrurile iau amploare. Se poate întâmpla oricui, nu trebuie acum să dăm vina pe cineva. Jucătorii noştri ştiu ce vor. S-au protejat atât ei, cât şi familiile lor. Am reuşit să-i fac să înţeleagă că sănătatea este foarte importantă, nu neapărat pentru că trebuie să jucăm. E o teamă, pentru că se poate întâmpla oricui. Şi la Dinamo s-a întâmplat, la CFR, Craiova, cluburi mult mai puternice, foarte bine organizate. N-ai de unde să ştii, încerci să te protejezi, dar nu ştii de unde apare, cum apare''.

Academica Clinceni va juca următorul meci sâmbătă, de la ora 15:30, acasă cu CSM Politehnica Iaşi, în etapa a 11-a din faza play-out a Ligii

Comentarii

loading...