13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportÎncă o tragedie în fotbalul mondial. A murit Paolo Rossi, fostul „Balon...

Încă o tragedie în fotbalul mondial. A murit Paolo Rossi, fostul „Balon de Aur” al Italiei

Soţia lui Rossi, Federica Cappelletti, a anunţat moartea fostului internaţional pe Instagram, publicând o fotografie cu mesajul „Per sempre” (Pentru totdeauna), urmat de o inimioară.

Paolo Rossi, care iniţial nu trebuia să joace la Cupa Mondială din 1982, a fost în cele din urmă eroul Mondialului spaniol, fiind golgheterul competiţiei, campion mondial şi cel mai bun jucător al turneului.

Suspendat pentru trei ani în martie 1980 în urma implicării sale în scandalul „Totonero”, o afacere cu meciuri trucate şi pariuri ilegale în Italia, el a fost totuşi convocat pentru Cupa Mondială din Spania, după reducerea pedepsei, în ciuda scepticismului presei şi suporterilor.

Decesul lui Paolo Rossi survine la două săptămâni după cel al legendarului fotbalist argentinian Diego Maradona, şi el un idol în Peninsulă.

Postul italian de televiziune RAI Sport, la care Rossi lucra în calitate de consultant, a precizat că fotbalistul s-a stins din cauza unei boli incurabile.

Rossi a câştigat în cariera sa două titluri în Serie A, Cupa Campionilor Europeni şi Cupa Italiei cu Juventus, iar individual a cucerit „Balonul de Aur”.

Paolo Rossi a marcat trei goluri pentru Italia şi la Cupa Mondială din 1978, fiind golgheterul all-time al Squadrei Azzurra la Cupa Mondială, cu 9 reuşite în total, la egalitate cu Roberto Baggio şi Christian Vieri.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă