14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportInfantino ar putea avea un contracandidat la președinția FIFA

Infantino ar putea avea un contracandidat la președinția FIFA

În post din 26 februarie 2016, Infantino ar putea avea un rival în fostul internaţional elveţian Ramon Vega, dacă acesta şi-a depus candidatura aşa cum anunţase recent. Fost jucător la Grasshopper, Tottenham, Cagliari, Watford şi Celtic, cu 20 selecţii pentru naţionala sa, Vega s-a pronunţat recent pentru imprimarea unui caracter mai democratic la FIFA, care va confirma miercuri candidaturile pe care le-a primit.

Infantino a anunţat din luna iunie, înainte de debutul Cupei Mondiale 2018 din Rusia, că doreşte încă un mandat pentru a continua programul său, bazat pe principii de transparenţă şi bună guvernanţă.

”Am sprijinul a 190 de federaţii din lume. Avem o viziune pentru FIFA. Suntem în plină transformare. Doresc ca FIFA să fie puternică şi structurată”, a declarat recent preşedintele FIFA.

De la venirea lui Infantino, rezervele forului internaţional au crescut de la 900 milioane euro la 2,3 miliarde euro, s-au făcut investiţii în dezvoltarea fotbalului feminin şi s-a introdus sistemul VAR (arbitraj video) la Cupa Mondială.

Statutul FIFA prevede că la validarea candidaturilor trebuie îndeplinite printre alte condiţii: o scrisoare de susţinere din partea a cel puţin cinci federaţii naţionale, participarea de formă activă în fotbal, ca jucător, oficial FIFA, al unei confederaţii sau federaţii, pe durata ultimilor cinci ani.

Alegerile pentru preşedinţie vor avea loc cu prilejul Congresului FIFA programat pe 5 iunie la Paris. La alegerile din 2016, Infantino a obţinut în al doilea tur de scrutin 115 voturi faţă de cele 88 ale şeicului Salman bin Ebrahim al Khalifa (Bahrain). În primul tur, elveţianul a avut doar trei voturi în plus (88-85) faţă de Salman, prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein a obţinut 4 voturi şi francezul Jerome Champagne niciunul.

Infantino a ocupat postul de secretar general al FIFA în perioada 209-2016.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă