Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Infantino ar putea avea un contracandidat la președinția FIFA

Infantino ar putea avea un contracandidat la președinția FIFA

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a încheiat procesul de primire a candidaturilor pentru alegerile la preşedinţie din 5 iunie, la care elveţianul Gianni Infantino va încerca să obţină al doilea mandat, având o susţinere majoritară din partea celor 211 federaţii naţionale.

George Dumitrescu 0 comentarii

În post din 26 februarie 2016, Infantino ar putea avea un rival în fostul internaţional elveţian Ramon Vega, dacă acesta şi-a depus candidatura aşa cum anunţase recent. Fost jucător la Grasshopper, Tottenham, Cagliari, Watford şi Celtic, cu 20 selecţii pentru naţionala sa, Vega s-a pronunţat recent pentru imprimarea unui caracter mai democratic la FIFA, care va confirma miercuri candidaturile pe care le-a primit.

Infantino a anunţat din luna iunie, înainte de debutul Cupei Mondiale 2018 din Rusia, că doreşte încă un mandat pentru a continua programul său, bazat pe principii de transparenţă şi bună guvernanţă.

''Am sprijinul a 190 de federaţii din lume. Avem o viziune pentru FIFA. Suntem în plină transformare. Doresc ca FIFA să fie puternică şi structurată'', a declarat recent preşedintele FIFA.

De la venirea lui Infantino, rezervele forului internaţional au crescut de la 900 milioane euro la 2,3 miliarde euro, s-au făcut investiţii în dezvoltarea fotbalului feminin şi s-a introdus sistemul VAR (arbitraj video) la Cupa Mondială.

Statutul FIFA prevede că la validarea candidaturilor trebuie îndeplinite printre alte condiţii: o scrisoare de susţinere din partea a cel puţin cinci federaţii naţionale, participarea de formă activă în fotbal, ca jucător, oficial FIFA, al unei confederaţii sau federaţii, pe durata ultimilor cinci ani.

Alegerile pentru preşedinţie vor avea loc cu prilejul Congresului FIFA programat pe 5 iunie la Paris. La alegerile din 2016, Infantino a obţinut în al doilea tur de scrutin 115 voturi faţă de cele 88 ale şeicului Salman bin Ebrahim al Khalifa (Bahrain). În primul tur, elveţianul a avut doar trei voturi în plus (88-85) faţă de Salman, prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein a obţinut 4 voturi şi francezul Jerome Champagne niciunul.

Infantino a ocupat postul de secretar general al FIFA în perioada 209-2016.

Comentarii

loading...