15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportÎnființare SuperLeague. LPF: Este un meci interesant între curentul globalist și cel...

Înființare SuperLeague. LPF: Este un meci interesant între curentul globalist și cel naționalist

Justin Ștefan ș-ai expus „câteva idei la cald despre proiectul Superligii europene”, apreciind că „principalul for vinovat pentru că s-a ajuns aici este UEFA”, motivând prin faptul că: „prin crearea Champions League s-a mărit prăpastia dintre bogați și săraci. În acest fel era previzibil că Superliga europeană va deveni, la un moment dat, pasul natural al celor bogați, interesați să creeze un nou produs de divertisment și să-și crească astfel veniturile.”

„Cine mai crede în poveștile frumoase despre amatorism și valorile sportului nu mai este în pas cu vremurile unei comercializări excesive a produselor sportive”, mai spune Ștefan.

Acesta consideră că din această mișcare, ligile profesioniste vor putea analiza perspectiva câștigării independenței totale de federațiile naționale, mai ales în măsura în care forul european, și implicit federațiile naționale, nu vor reuși să iasă învingători din această revoltă.

„Rămâne de văzut care va fi reacția fanilor și cum vor reuși cele 12 cluburi disidente să comunice cu aceștia în perioada imediat următoare” opinează oficialul LPF, apreciind în plus că ligile de care aparțin aceste cluburi vor fi puse în situația unei alegeri dificile: „o primă liga spaniolă cu sau fără Real Madrid, Ateltico Madrid și Barcelona? O primă liga engleză cu sau fără Manchester United, City, Liverpool, Arsenal, Chelsea sau Totenham? O primă ligă italană fără Inter, Juventus sau AC Milan? ”

Justin Ștefan anticipează că solidaritatea dintre UEFA, federații și ligi s-ar putea rupe în măsura în care interesele financiare ale ligilor naționale vor fi grav afectate prin restructurarea parteneriatelor cu distribuitorii media.

„Excluderea disidenților din ligile naționale va crea o presiune uriașă asupra contractelor de drepturi media, mai ales că aceștia generează audiențe uriașe pentru competiția internă.” Crede președinteșe LPF.

Redefindu-se la reacțiile adverse ale fanilor, față de Super League, Ștefan mai consideră că cluburile disidente au o comunitate globală de fani, nu doar una locală, așa încât o reacție negativă din partea comunităților locale de fani s-ar putea să nu fie suficientă pentru a le întoarce din drum.

„Este un meci interesant între curentul globalist și cel naționalist”, a concluzionat președintele LPF.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă