15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Înființare SuperLeague. LPF: Este un meci interesant între curentul globalist și cel naționalist

Justin Ștefan ș-ai expus „câteva idei la cald despre proiectul Superligii europene”, apreciind că „principalul for vinovat pentru că s-a ajuns aici este UEFA”, motivând prin faptul că: „prin crearea Champions League s-a mărit prăpastia dintre bogați și săraci. În acest fel era previzibil că Superliga europeană va deveni, la un moment dat, pasul natural al celor bogați, interesați să creeze un nou produs de divertisment și să-și crească astfel veniturile.”

„Cine mai crede în poveștile frumoase despre amatorism și valorile sportului nu mai este în pas cu vremurile unei comercializări excesive a produselor sportive”, mai spune Ștefan.

Acesta consideră că din această mișcare, ligile profesioniste vor putea analiza perspectiva câștigării independenței totale de federațiile naționale, mai ales în măsura în care forul european, și implicit federațiile naționale, nu vor reuși să iasă învingători din această revoltă.

„Rămâne de văzut care va fi reacția fanilor și cum vor reuși cele 12 cluburi disidente să comunice cu aceștia în perioada imediat următoare” opinează oficialul LPF, apreciind în plus că ligile de care aparțin aceste cluburi vor fi puse în situația unei alegeri dificile: „o primă liga spaniolă cu sau fără Real Madrid, Ateltico Madrid și Barcelona? O primă liga engleză cu sau fără Manchester United, City, Liverpool, Arsenal, Chelsea sau Totenham? O primă ligă italană fără Inter, Juventus sau AC Milan? ”

Justin Ștefan anticipează că solidaritatea dintre UEFA, federații și ligi s-ar putea rupe în măsura în care interesele financiare ale ligilor naționale vor fi grav afectate prin restructurarea parteneriatelor cu distribuitorii media.

„Excluderea disidenților din ligile naționale va crea o presiune uriașă asupra contractelor de drepturi media, mai ales că aceștia generează audiențe uriașe pentru competiția internă.” Crede președinteșe LPF.

Redefindu-se la reacțiile adverse ale fanilor, față de Super League, Ștefan mai consideră că cluburile disidente au o comunitate globală de fani, nu doar una locală, așa încât o reacție negativă din partea comunităților locale de fani s-ar putea să nu fie suficientă pentru a le întoarce din drum.

„Este un meci interesant între curentul globalist și cel naționalist”, a concluzionat președintele LPF.

Ultima oră
Pe aceeași temă