10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportINTERVIU. Dan Nistor: Pentru astfel de derby-uri trăiesc!

INTERVIU. Dan Nistor: Pentru astfel de derby-uri trăiesc!

 RL: Dane, felicitări pentru prestația din meciul cu FCSB, în care ai și marcat un gol. Te așteptai să vezi șase goluri în acest derby?

Dan Nistor: Mulțumesc. Sincer, nu mă așteptam, dar asta este, bine că am câștigat și noi un punct. Puteam ca pe final să le câștigăm chiar pe toate, dar este bine și așa.

Chiar tu ai fost protagonistul ultimei faze a meciului, când ai șutat peste poartă. Povestește-ne cum ai judecat tu faza.

În prima parte, după ce mi-a pasat May (Mahlangu), am vrut să verticalizez și să-i pasez înapoi, dar am ezitat un pic, iar el a intrat în ofsaid; atunci am zis să intru în centru și să dau la poartă. Din păcate, și terenul mi-a jucat o festă și nu mi-a ieșit șutul. Dacă era terenul mai bun, poate puteam să marchez sau să scot ceva.

 De ce crezi că s-au marcat atât de multe goluri?

Eu cred că atmosfera a contribuit foarte mult la acest spectacol. Eu i-am simțit altfel pe suporteri față de alte derby-uri. Acum au fost mult mai vulcanici, și ai noștri, și cei de la Steaua, ceva extraordinar!

 Chiar atât de mult contează atmosfera într-un meci ca acesta? Ai zice că e de ajuns că joci cu marea rivală pentru a fi motivat.

Pentru mine cel mai important lucru este să joci întotdeauna cu tribunele pline, mai ales când joci un derby de acest calibru. Practic, pentru asta trăiesc în momentul de față.

 Chiar așa, cum este să fii căpitanul echipei Dinamo?

Nu mă așteptam să ajung aici, mai ales că am avut un trecut mai greu, dar prin muncă și seriozitate am reușit. Țin să-i mulțumesc și familiei mele, și sper să nu-i dezamăgesc nici pe ei, nici pe suporteri.

 Crezi că puteați mai mult în acest meci sau e bine că s-a terminat așa?

Eu zic că e bine cum s-a terminat, și sunt foarte sincer când spun asta. Prima repriză a fost una foarte slabă a noastră. Cred că unii colegi au intrat cu emoții, alții au fost la primul derby, și s-a văzut. Nu se așteptau la atâta lume, chiar dacă eu le-am spus înainte la ce să se aștepte. Le-am zis că o să fie atmosferă, că vor avea emoții, iar toți îmi spuneau că nu vor avea emoții, dar, din păcate, în prima repriză au avut. Mă bucur, însă, că și-au revenit în repriza a doua și cred că este un rezultat echitabil.

S-a vorbit despre diferența mare de buget între voi și FCSB, dar meciul s-a încheiat la egalitate. Ce înseamnă asta, că se poate gândi și Dinamo la titlu?

E destul de prematur să ne gândim la titlu. Tot ce pot să spun este că am demonstrat în ultima vreme că există unitate în lot și o forță de grup, iar acesta este meritul antrenorului Florin Bratu, care a creat o familie aici. Avem 4 puncte după primele două etape și eu cred că ne vor aștepta lucruri frumoase în acest campionat. Chiar dacă cei de la Steaua, cei de la CFR, cei de la Craiova investesc milioane, noi ăștia suntem, iar prin atitudine și dăruire mergem mai departe, că nu avem ce să facem.

 Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat după meci că, dacă va continua să joace așa, echipa lui va câștiga titlul la o diferență de 15 puncte. Crezi că e posibil?

Sincer, nu. Așa au zis și anul trecut, că vor câștiga la 15 puncte diferență și n-au mai câștigat. Așa zic de vreo doi-trei ani, dar se pare că nu reușesc. Îmi pare nespus de rău pentru dânsul, dar nu pot să fiu de acord cu el, chiar dacă investește atâția bani la Steaua.

 Dacă tot am ajuns la capitolul financiar, Dinamo cum stă cu banii?

La noi toată lumea e OK, salariile sunt la zi, chiar dacă nu sunt foarte mari, dar important este că le primim la timp. Eu cred că suntem singura echipă din Liga I care are salariile la zi.

 Interesant.

Da, foarte interesant, dar vă zic sincer că așa este.

 Cum vezi evoluția lui Dinamo în continuare?

Ne așteaptă în continuare meciuri grele, dar avem încredere în noi. Abia de prin etapa a zecea putem să vedem mai bine unde este Dinamo și ce poate face clar în acest sezon.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă