Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ioana Stănciulescu, campioană europeană de junioare la sol

Ioana Stănciulescu, campioană europeană de junioare la sol

Românca Ioana Stănciulescu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de sol, duminică, în concursul rezervat junioarelor din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Glasgow.

Iulian Budușan 0 comentarii

Stănciulescu, în vârstă de 14 ani, a obţinut 13,433 puncte, devansând-o pe italianca Giorgia Villa, medaliată cu argint (13,333 puncte), în timp de bronzul a revenit britanicei Amelie Morgan, care a încheiat concursul la egalitate de puncte cu ocupanta locului al patrulea, românca Antonia Duţă (12.900 pct).

Tot duminică, Silviana Sfiringu a concurat în finalele de la sărituri şi bârnă rezervate junioarelor. La sărituri, reprezentanta ţării noastre a ocupat locul cinci, cu 13,849 puncte, în timp ce la bârnă ea s-a clasat pe poziţia a şasea, cu 12.700 puncte, la egalitate cu ucraineanca Daria Murzhak. Ambele probe au fost câştigate de reprezentantele Italiei, Asia D'Amato (aur sărituri, cu 14,233 puncte) şi Giorgia Villa (aur la bârnă, cu 13,633 puncte).

Sâmbătă, în concursul pe echipe din cadrul Europenelor de la Glasgow, junioarele din ţara noastră au ocupat poziţia a patra Cu un total de 154,862 puncte, echipa ţării noastre, compusă din Ioana Stănciulescu, Antonia Duţă, Silviana Sfiringu, Daniela Trică şi Ana-Maria Puiu, a fost devansată de formaţiile Italiei, campioană continentală cu 161,063 puncte, Rusiei - medaliată cu argint (160,363) şi Marii Britanii - clasată pe ultima treaptă a podiumului (158,931).

În concursul individual compus, victoria a revenit italiencei Giorgia Villa, cu 56,065 puncte, urmată de britanica Amelie Morgan (53,832) şi rusoaica Ksenia Klimenko (53,532), medaliate cu argint, respectiv bronz. Ioana Stănciulescu a ocupat poziţia a şaptea, cu 51,732 pct, în timp ce Silviana Sfiringu a terminat concursul pe locul opt, cu 51,265.

Comentarii

loading...